Підготовка до бою мобільних груп ППО Києва займає не більш як хвилину — Павлюк

Підготовка до бою мобільних груп ППО Києва займає не більш як хвилину — Павлюк

Фото
Укрінформ
Кількість мобільних груп для протиповітряної оборони Києва постійно збільшується, підготовка екіпажу до бою займає не більше однієї хвилини.

Як передає Укрінформ, про це начальник штабу - заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк повідомляє у Телеграмі.

Мобільні вогневі групи ППО / Фото: Сухопутні війська

“Для протидії "Шахедам" у підрозділах Угруповання сил та засобів оборони Києва створено мобільні вогневі групи. Підготовлені екіпажі на легкових автомобілях підвищеної прохідності озброєні великокаліберними кулеметами та оснащені тепловізійними прицілами, а також іншими приладами виявлення цілей і лазерного цілевказання”, - написав він.

Вогневі позиції для мобільних груп визначені так, щоб екіпаж якнайшвидше прибув на місце. Підготовка самого екіпажу до бою займає не більше однієї хвилини.

Читайте також: На півночі посилено охороняють об’єкти критичної інфраструктури від диверсантів - Наєв

Павлюк повідомив, що кількість мобільних груп у складі угруповання постійно збільшується. Також ведеться робота задля покращення їх технічного оснащення.

Він додав, що мобільна вогнева група може знищувати також крилаті ракети та інші повітряні цілі.

Читайте також: Наєв перевірив готовність мобільних груп ППО у Північній операційній зоні

Як повідомляв Укрінформ, у лютому на північному рубежі 120-та бригада територіальної оборони провела двоступеневе спільне штабне тренування у складі сил та засобів оборони Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-