Київ та область отримали нові ліміти: з 10:00 до 15:00 - світло планують не відключати

Київ та область отримали нові ліміти: з 10:00 до 15:00 - світло планують не відключати

Укрінформ
НЕК «Укренерго» надало нові обмеження споживання електроенергії у Києві, Київській та Дніпропетровській областях на 9 лютого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДТЕК у Телеграмі.

«Такі ліміти дозволяють застосувати графіки стабілізаційних відключень у Києві, Київській та Дніпропетровській областях. Встановлені ліміти також дозволяють не обмежувати електропостачання з 10:00 по 15:00. Але у разі підвищеного навантаження, в цей час можуть застосовуватись стабілізаційні відключення згідно з графіком», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що  встановлено такі обмеження: Київ (з 00:00 до 10:00 - 845 МВт, а з 15:00 до 24:00 - 1027 МВт); Київщина (з 00:00 до 10:00 - 774 МВт, а з 15:00 до 24:00 - 823 МВт); Дніпропетровщина (з 00:00 до 10:00 - 1533 МВт, а з 15:00 до 24:00 - 1595 МВт).

«На жаль, внаслідок аварії на підстанції «Укренерго», на Одещині все ще складна ситуація зі світлом», – додали в компанії.

Читайте також: Більш як 40% споживачів Одеси почергово забезпечують світлом, ситуація залишається складною

Як повідомлялося, енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога.

Станом на 9 лютого через проведення ремонту на декількох енергоблоках ТЕС дефіцит потужності в енергосистемі України зріс, повідомляє Міністерство енергетики у Телеграмі.

«У четвер, 9 лютого, через вихід в аварійний ремонт низки енергоблоків ТЕС обсяг дефіциту електричної потужності в енергосистемі зріс проти попередньої доби, але залишається суттєво (на 25%) меншим, ніж  минулого четверга. Кількість знеструмлених споживачів (сумарно внаслідок бойових дій і відповідно до графіків відключень) на ранок четверга на 1,4% вища, ніж у середу», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні зростає споживання електрики через похолодання — Укренерго

Зазначається, що у зв’язку з бойовими діями найскладніша ситуація із знеструмленнями в Донецькій, Херсонській та Харківській областях. Через дефіцит потужності найбільша частка відключених споживачів у Вінницькій, Волинській областях та у м. Києві.

«Водночас у зв’язку із проведенням замірів, які необхідні для визначення фактичного навантаження і подальшого справедливого розподілу доступної електричної потужності, сьогодні по окремих областях не будуть застосовуватись обмеження споживання», – додали в Міненерго.

Як уточнило НЕК «Укренерго» у Телеграмі. ліміти не вводитимуться у Хмельницькій, Херсьнській та Харківській областях.

«Ліміти споживання не доводились до Харківської, Херсонської, Хмельницької областей, де сьогодні заплановано проведення вимірів фактичного споживання. Обмеження споживання в цих областях не застосовуватимуться. До решти операторів систем розподілу (обленерго) доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що ​​споживання електроенергії залишається значним через зниження температури. Дефіцит потужності зберігається, найбільше – у вечірні години. В Одесі та Одеському районі ситуація покращується, поступово подаються більші обсяги електроенергії.

Читайте також: Більш як 40% споживачів Одеси почергово забезпечують світлом, ситуація залишається складною

Як повідомлялося, енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-