Храм-МАФ біля Десятинної церкви: суд у справі перенесли на 15 лютого

Храм-МАФ біля Десятинної церкви: суд у справі перенесли на 15 лютого

Укрінформ
Господарський суд Києва переніс судове засідання у справі будівлі каплиці УПЦ МП, яка розташована на території Національного музею історії України, на 15 лютого.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Відбулось судове засідання в Господарському суді міста Києва по розгляду справи щодо храму-мафу на території Національного музею історії України.

Читайте також: Храм-МАФ біля Десятинної церкви має бути демонтований - Ткаченко

Засідання тривало майже 1,5 години. Відповідач вніс клопотання про відвід судді, але суд відхилив це клопотання. Із дивних аргументів проти зносу незаконного храму-мафу - адвокат протилежної сторони запропонував знести Музей, бо там начебто немає нічого цінного», - написав міністр.

Він зазначив, що свою позицію озвучили Національний музей історії України, Міністерство культури та інформаційної політики України, КМДА. Однак відповідач не встиг виступити, оскільки засідання затягнулось.

«В зв’язку з цим суд перенесено на 15.02. Очікуємо, що після виступів відповідача, суд може винести рішення по справі. Тому закликаю всіх небайдужих підтримати нас в цій справі», - підсумував Ткаченко.

Як повідомлялося, що дозвіл на спорудження каплиці біля Десятинної церкви надав громаді УПЦ МП у 2004 році очільник НМІУ Сергій Чайковський. У 2012 році громада отримала право власності на будівлю, водночас земля залишилася у володінні музею. У 2021 році музей подав позов з вимогою знести храм на його території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-