Столичні об'єкти інфраструктури після ворожої атаки працюють у штатному режимі

Столичні об'єкти інфраструктури після ворожої атаки працюють у штатному режимі

Укрінформ
Київська міська військова адміністрація надала узагальнену інформацію про атаку російських агресорів на столицю у четвер, 26 січня.  

Як передає Укрінформ, КМВА повідомляє у Телеграмі, що 26 січня Київ зазнав комбінованого повітряного удару росіян.

“Вночі ворог атакував столицю баражуючими боєприпасами іранського виробництва типу Shahed”, - заявив начальник КМВА Сергій Попко. Він зазначив, що у повітряному просторі було зафіксовано близько 15 ворожих безпілотників. Сили ППО знищили усі повітряні цілі, жертв і влучань в об’єкти інфраструктури не зафіксовано.

Попко також зауважив, що метою дронів було не тільки ураження наземних цілей. За новою тактикою агресора, ці дрони є першою хвилею комбінованого повітряного удару і повинні виявляти та виснажувати українські сили протиповітряної оборони.

Тому, слідом за безпілотниками, другою хвилею ворог здійснив масовану атаку ракетами різних типів: Х-101, Х-555, “Кинджал” та “Калібр”. Запуск відбувся з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря. У межах Києва було зафіксовано близько 20 ракет, усі повітряні цілі знищені.

Читайте також: На Київщині є влучання в енергетичний об'єкт

“На жаль, не обійшлося без жертв серед цивільного населення. Внаслідок падіння частин ракет загинув 55-річний чоловік. Ще двоє отримали поранення, їх госпіталізували”, - заявив Попко.

За його словами, наразі об'єкти інфраструктури столиці працюють в штатному режимі. “Ворог не досягнув своїх цілей. Аби так було й надалі - вчергове закликаю киян не знімати та не викладати в соціальні мережі фото чи відео ворожих БПЛА, чи ракет, розташування нашої ППО, військових об’єктів чи інфраструктури”, - підкреслив начальник КМВА.

Читайте також: На Одещині унаслідок ворожого обстрілу пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники запустили у четвер, 26 січня, по Україні 55 ракет. При цьому 47 з них знищили сили протиповітряної оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-