В укриттях київських шкіл можна розмістити до 152 тисяч людей

В укриттях київських шкіл можна розмістити до 152 тисяч людей

Укрінформ
У шкільних бомбосховищах можна розмістити 152 тисячі осіб. Місткість укриттів у комунальних закладах дошкільної освіти становить понад 37 тисяч осіб.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ.

"Облаштування шкільних бомбосховищ було серед найважливіших завдань цього року. Вони укомплектовані меблями для навчання, також облаштовані лежачі місця, є ігрові кімнати, санвузли. Загалом у шкільних бомбосховищах можна розмістити 152 тисячі осіб», – зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Зазначається, що протягом року освітній процес в школах не зупинявся: навесні школярі навчалися онлайн, з вересня очну форму навчання обрали 138 тисяч столичних учнів. Інші – навчання онлайн або індивідуально. Загалом у Києві наразі перебувають 60% дітей-школярів, 20% дітей знаходяться за кордоном, 20% – в інших регіонах України. Понад 4 тисячі дітей-переселенців уже прийняли школи та садки столиці. І їх кількість збільшується.

Читайте також: У Києві через війну загинули 120 мирних жителів, ще 495 дістали поранення

Також, за даними КМДА, поступово розширюють мережу закладів дошкільної освіти, що працюють у звичайному режимі, завершується облаштування там укриттів. Сьогодні в столиці 517 таких дитсадків різних типів та форм власності. Це приблизно 60% від загальної їх кількості. Наразі місткість укриттів у комунальних закладах дошкільної освіти становить понад 37 тисяч осіб.

Як повідомлялося, за період воєнних дій в Україні зруйновані або пошкоджені 2211 закладів освіти. Тільки в Києві пошкоджень різних ступенів зазнали понад 80 закладів освіти. Зокрема, 47 шкіл і 30 дитячих садочків. На сьогодні відремонтували майже 50 закладів. Ремонти в інших – тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-