МКІП просять розглянути питання про демонтаж пам'ятника Пушкіну в Києві

МКІП просять розглянути питання про демонтаж пам'ятника Пушкіну в Києві

Укрінформ
Департамент культури Київської міської державної адміністрації звернувся до експертної ради з питань подолання наслідків русифікації і тоталітаризму при Міністерстві культури та інформполітики щодо розгляду питання про демонтаж пам'ятника російському поету Олександрові Пушкіну у столиці.

Про це директор департаменту Сергій Анжияк сказав на пресконференції в Укрінформі.

"На сьогодні в місті Києві є пам'ятник Пушкіну, який перебуває на державному обліку як пам'ятка мистецтва національного значення. Можливо, також розглянути на засіданні комісії питання по Пушкіну. Відповідне звернення Департамент культури надсилав до Міністерства культури з зазначеним проханням", - сказав він.

Читайте також: Ткаченко: На місці Катерини ІІ в Одесі нарешті з'явився гідний український символ

Анжияк також закликає експертну раду пришвидшити подання до влади Києва протоколу засідання від 9 листопада - він важливий як підстава для розробки відповідної проєктної документації щодо пам'ятника Миколі Щорсу.

Як повідомлялося, робоча група з вивчення питань усунення пам’ятних об’єктів, пов’язаних з історією та культурою росії та СРСР, із публічного простору міста Києва ухвалила рішення про те, аби негайно прибрати погруддя російського поета Олександра Пушкіна та меморіальну дошку радянській письменниці Ванді Василевській із публічного простору столиці.

Читайте також: МКІП пропонує замінити погруддя російських культурних діячів у вестибюлі метро «Університет»

Експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму 9 листопада рекомендувала вилучити з публічного простору Києва пам’ятники двом радянським воєначальникам - Миколі Щорсу на бульварі Тараса Шевченка та Миколі Ватутіну в Маріїнському парку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-