Поліція викрила схему привласнення ₴530 мільйонів на будівництві метро в Києві

Поліція викрила схему привласнення ₴530 мільйонів на будівництві метро в Києві

Відео
Укрінформ
Правоохоронці викрили механізм заволодіння бюджетними коштами, виділеними на будівництво гілки столичного метро.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, передає Укрінформ.

Правоохоронці встановили, що у 2018 році між київським метрополітеном та підрядником було укладено договір на 5,9 млрд грн, який профінансовано на 4 млрд грн.

«Проте заплановані роботи були виконані тільки на 60%, зазначені у договорі строки порушені, а стан будівництва і досі не змінився. В подальшому, у жовтні 2022 року, на рахунки підконтрольних підприємств як попередня оплата за будівельні роботи перераховано ще 530 млн грн, незважаючи на те, що дані підприємства не мали відповідних кваліфікованих працівників і власної спецтехніки», - зазначили в поліції.

22 грудня правоохоронці провели майже 30 обшуків за адресами фігурантів, вилучивши фінансово-господарську документацію та електронні носії інформації, які містять важливі для досудового розслідування відомості.

Наразі у поліції досліджують факт можливого заволодіння та легалізації організаторами оборудки 530 млн грн, які були сплачені за будівельні роботи.

Окрім того, для запобігання подальшим сумнівним операціям із бюджетними коштами Державною службою фінансового моніторингу за ініціативи Нацполіції заблоковано 160 млн грн на рахунках залучених до протиправної схеми підприємств.

Читайте також: Суд арештував обвинувачену у справі про розкрадання коштів Південноукраїнської АЕС

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як повідомлялося, раніше СБУ викрила механізм заволодіння бюджетними коштами, виділеними на будівництво метрополітену на житловий масив Виноградар у Києві. Зокрема, 1,7 мільярда гривень виявили на депозитних рахунках у банку.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-