У Києві пройшла акція «Ялинка для Героїв»

У Києві пройшла акція «Ялинка для Героїв»

Фото
Укрінформ
У Києві під час акції «Ялинка для Героїв» вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні та загиблих захисників України.

Учасники заходу прикрасили ялинку близько пів метра заввишки фігурками білих і синіх ангелів, які створили власноруч, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Родини героїв задумували цю акцію, яка відбувається вже усьоме, щоб єднатися. Вони збираються у пам’ятних місцях, плетуть віночки, роблять ангеликів, а також діляться спогадами про своїх рідних. У ці миті родини відчувають, що вони не самі - їх підтримують не лише рідні інших героїв, а й пересічні українці. І біль втрати стає менш гострим», - сказала завідувачка просвітницько-організаційного відділу Музею Майдану Ольга Савенок.

Своєю чергою дружина Героя Наталія Бойків зазначила: "Перед різдвяними святами ми традиційно ставимо ялинку та кладемо різдвяні віночки, щоб наші загиблі рідні долучилися до нас, а ми до них - принаймні у молитві".

За її словами, спілкування з людьми, з якими об'єднує спільне горе, вчить жити зі своєю втратою. "Зазвичай ми спілкуємося, згадуємо та ностальгуємо, і від цього стає легше. Біль не притупляється, але ми вчимося з ним жити і знаємо, що ці смерті були не даремними", - сказала жінка.

З Запорізького напрямку приїхав ушанувати героїв командир контрдиверсійного штурмового підрозділу Андрій Павленко. За його словами, один з Героїв Небесної сотні врятував йому життя.

"У мене місія – зберігати пам’ять про хлопців, я цим живу. Як голова всеукраїнського благодійного фонду, я вже вісім років долучаюся до підтримки цієї пам'яті", - сказав він.

Читайте також: На алеї Героїв Небесної Сотні відбулася спільна молитва

Культуролог Анастасія Коротєєва зазначила, що відчуття подяки за вчинок героїв ріднить усіх українців. На її переконання, акції мистецького характеру ефективні в комеморативних практиках.

Акцію «Ялинка для Героїв» сьомий рік поспіль організовують рідні Героїв Небесної сотні, Музей Майдану та партнери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-