Гендиректор Yasno: Ситуація зі світлом у Києві - найскладніша

Гендиректор Yasno: Ситуація зі світлом у Києві - найскладніша

Укрінформ
На сьогодні ситуація з постачанням у Києві - найскладніша в Україні.

Про це гендиректор постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Змін на краще нема. Сьогодні ситуація з постачанням у Києві - найскладніша у країні. Є ті райони, хто отримує світло близько 5 годин на добу. Є ті, хто зі світлом 2-3 години на добу. А є ті, хто без світла взагалі з останього обстрілу. Місто не може отримати потужність від енергосистеми країни через пошкодження високовольтного обладнання", - написав Коваленко.

За його словами, ключова наразі проблема у Києві - не генерація, а мережі. "Не може мережа працювати, коли нема 60% трансформаторів. Неможливо подавати електроенергію туди, де замість обладнання - нуль", - зазначив гендиректор компанії.

Читайте також: В ОП розраховують, що всі області сформують чіткі графіки відключень електроенергії

Він уточнив, що лінії живлення у Києві не лінійні і не завжди логічні з точку зору мапи та районів. "Якщо ви думаєте, що не може бути такого, що серед десяти заживлених будинків стоїть один без світла, бо він на лінії зі зруйнованою підстанцією, то ви не маєте рації. Це реальна ситуація", - зауважив Коваленко.

Він додав, що наразі енергетики працюють над ремонтами та новими схемами перезаживлення з використанням доступного обладнання.

Читайте також: Нацкомісія позапланово перевірить 12 обленерго через недотримання графіків відключень

Як повідомлялося, раніше директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив, що реальний дефіцит електроенергії в Києві становить близько 60-65%, однак місто може повернутися до планових графіків відключень уже за тиждень-півтора.

Фото: Марія Ковальчук, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-