Київська влада рекомендує закладам освіти перенести оцінювання дітей за I семестр на березень

Київська влада рекомендує закладам освіти перенести оцінювання дітей за I семестр на березень

Укрінформ
Столична влада підготувала лист до закладів освіти у Києві з рекомендаціями щодо того, щоб оцінювання дітей за результатами І семестру навчання проходило у березні 2023 року.

Про це у телемарафоні "Єдині новини" поінформував заступник Київського міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, передає кореспондент Укрінформу.

“Є відповідний лист (з рекомендаціями — ред.), у тому числі до закладів освіти, щодо того, щоб оцінювання дітей за результатами першого семестру проходило все ж таки у березні. Бо ми розуміємо, що, на жаль, умови навчання, які наразі є об'єктивними, точно не дають можливість говорити про те, що дітей наразі ми можемо оцінити безпосередньо у грудні”, - сказав він.

Окремо заступник Київського міського голови, відповідаючи на питання щодо сценарію повного блекауту у столиці, заявив, що доволі значна частина мешканців Києва залишиться у місті.

За його словами, за найгіршого сценарію певним чином будуть працювати об'єкти критичної інфраструктури, сфера охорони здоров'я.

“І ми дійсно підготувалися, у плані закладів освіти, зокрема щодо того, що канікули у цих закладах триватимуть місяць. Ми також просимо поставитися до цього з розумінням”, - зазначив секретар Київської міської ради.

Читайте також: Ветерани викладатимуть початкову загальновійськову підготовку у школах - Лапутіна

Бондаренко поінформував, що енергоємний транспорт у цьому разі не працюватиме, а працюватимуть автобуси. За інформацією чиновника, наслідки останнього обстрілу рф показали, що автобусні маршрути готові дублювати навіть деякі гілки метрополітену.

Чиновник звернув увагу, що на мапі столиці все більше і більше стає об'єктів бізнесу, готових працювати від резервних джерел електрики - це магазини, аптеки, деякі банківські установи.

“Щодо забезпечення питною водою, то вона буде і в бюветах, і в пунктах обігріву, і, через відповідний підвіз води водоканалом, безкоштовна. Відтак, ця проблема принаймні не вимагає фінансових витрат для людей”, - запевнив він.

Як повідомляв Укрінформ, 2 грудня Кличко заявив, що за повної відсутності електропостачання у Києві проїзд у наземному транспорті буде безкоштовним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-