У Києві відкрили меморіальну дошку Герою України Олександру Чубу

У Києві відкрили меморіальну дошку Герою України Олександру Чубу

Укрінформ
У Києві відкрили меморіальну дошку Герою України Олександру Чубу. Пам’ятний знак встановлено на фасаді будівлі авіакосмічного ліцею імені Ігоря Сікорського Національного авіаційного університету.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки, передає Укрінформ.

Співробітник ГУР МО України Олександр Чуб брав участь у бойових і спеціальних операціях в районі проведення АТО ще з 2016 року. У лютому 2022 року добровільно вступив до Збройних Сил України. Брав участь у боях за оборону Києва та області. Був сміливим і рішучим, майстерно знищував ворога.

Він завжди був у перших лавах тих, хто йшов на найбільш ризиковані бойові та спеціальні завдання: розвідка, засідка, знищення баз окупантів у тилу, захоплення полонених і зброї.

За видатні особисті досягнення, виявлені при виконанні бойових завдань під час стримування та відсічі збройної агресії країни-терориста, особливі заслуги перед Українською державою, відданість справі захисту України, сумлінне та бездоганне служіння українському народові, виявлені при цьому особисту мужність і героїзм, лейтенанту Чубу Олександру Сергійовичу присвоєно звання Герой України з врученням ордена Золота Зірка (посмертно).

Олександр Чуб народився 15 лютого 1995 року в місті Харкові.

Читайте також: У Києві з'явилася меморіальна дошка академіку Книшову

Вшанувати пам’ять розвідника прийшли представники воєнної розвідки України, Міністерства оборони України, його рідні, бойові побратими, учні ліцею, в якому навчався Олександр, та студенти Національного авіаційного університету.

Як повідомлялося, у придунайському містечку Рені Одеської області вшанували подвиг полеглого в бою захисника Маріуполя Станіслава Топалу – урочисто відкрили меморіальну дошку на будівлі школи №1, в якій учився майбутній морський піхотинець.

Фото: gur.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-