Мер Барселони приїхала до Києва

Мер Барселони приїхала до Києва

Фото
Укрінформ
Мер Барселони Ада Колау прибула з візитом у Київ на запрошення міського голови столиці Віталія Кличка.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ.

"Після спілкування в столичній мерії Віталій Кличко показав очільниці Барселони зруйнований російським дроном-камікадзе будинок на вулиці Жилянській", - йдеться у повідомленні.

До Києва на запрошення Віталія Кличка приїхала мер Барселони Ада Колау / Фото: Офіційний портал Києва

Мер Барселони Ада Колау наголосила, що захоплюється мужністю українського народу, який уже понад 9 місяців протистоїть російському агресору. Вона запевнила, що зробить усе можливе, щоб в Іспанії новини про війну в Україні не ставали буденністю, а партнери і надалі надавали Україні всебічну підтримку і допомогу.

Як зазначається, делегація з Барселони також відвідає пожежну частину, де працюють два спецавтомобілі, передані цим містом Києву. Ще 2 такі автомобілі Барселона обіцяє передати на початку наступного року, а також 4 потужні генератори, автокран з вантажопідйомністю до 40 тонн та захисні костюми для рятувальників проти різних видів загроз.

Читайте також: Відомий британський ведучий Бер Гріллз прибув в Україну — ЗМІ

Як повідомлялося, Київ та Барселона підписали Меморандум про побратимство між містами 24 вересня цього року під час візиту Віталія Кличка до Барселони. Барселона стала сьомим європейським містом, з якими Київ підписав побратимство від початку широкомасштабної агресії росії.

Наступного року Київ буде містом-партнером у відзначенні дня народження Барселони. На вулицях міста буде представлена українська культура, кухня, відбудуться заходи за участю митців із Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-