Кличко каже, що кияни мають бути готовими до можливої евакуації

Кличко каже, що кияни мають бути готовими до можливої евакуації

Укрінформ
У разі продовження російських ударів по енергетичній інфраструктурі, у Києві може настати “апокаліпсис”, мешканці столиці мають бути готовими до евакуації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в інтерв’ю Reuters заявив мер Києва Віталій Кличко.

“Київ може втратити енерго- та водопостачання, а також тепло. Може трапитися апокаліпсис, як у Голлівудських фільмах, коли проживання у будинках стане неможливим через низьку температуру. Утім, ми боремося й робимо усе можливе, аби цього не сталося”, - сказав Кличко.

Читайте також: Після аварійного зливу води із системи опалення є шанс повернення тепла у будинки — Пантелеєв

Він закликав киян підготувати запас продовольства та питної води, а також тримати напоготові речі та документи на випадок негайної евакуації після припинення подачі тепла. “Але наразі, за його словами, потреби в евакуації немає, оскільки дефіцит електроенергії у місті становить всього 20%, і стан залишається стабільним”, - пише видання.

Кличко додав, що місто готує пункти обігріву в різних районах, але їх недостатньо для розміщення всього населення. “Ми підготували близько 500 автономних пунктів обігріву, але для трьохмільйонного міста 500 пунктів - це нічого”, - зазначив мер.

Читайте також: Безкоштовний транспорт і метро як укриття: Кличко про можливий блекаут у Києві

Як повідомляв Укрінформ, київська влада закликає бізнес додаватися в перелік закладів, які працюватимуть на автономних джерелах живлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-