Безкоштовний транспорт і метро як укриття: Кличко про можливий блекаут у Києві

Безкоштовний транспорт і метро як укриття: Кличко про можливий блекаут у Києві

Укрінформ
За повної відсутності енергопостачання в столиці внаслідок ударів з боку рф по енергосистемі України, в Києві працюватиме наземний транспорт, а проїзд буде безкоштовним.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в Телеграмі, передає Укрінформ.

"У разі нових ударів ворога по енергосистемі України та повної відсутності внаслідок цього електропостачання в столиці, на всіх маршрутах наземного транспорту працюватимуть автобуси. Проїзд буде безкоштовним", - написав мер.

За його словами, автобусні парки столиці забезпечені необхідним запасом пального та мають автоматичні джерела енергії - бензинові та дизельні генератори. Також на територіях парків облаштовані пункти обігріву для водіїв.

"Місто має змогу забезпечити мінімальний обсяг технологічного процесу для підготовки та випуску автобусів на маршрути", - наголосив він.

Мер зазначив, що рух поїздів метрополітену в разі надзвичайної ситуації та відсутності енергопостачання, буде призупинений. Станції, окрім наземної ділянки, використовуватимуться як укриття.

"45 підземних станції метро працюватимуть як пункти тимчасового перебування людей та як укриття під час тривоги. Вхід на станції буде безкоштовним, але потрібно мати при собі документ, що посвідчує особу", - пояснив він.

Кличко наголосив, що на станціях підземки будуть доступними інтернет-зв’язок, електроенергія, питна вода й санітарні вузли. Також він закликав у будь-якому випадку одягатися тепло, бо середня температура на станціях метро становить 12-14 градусів тепла.

Читайте також: Кличко каже, що на 19 станціях метро можна підзарядити мобільні телефони

Як повідомлялося, мер Києва Віталій Кличко заявляв, що у разі тривалого відключення опалення – протягом 24 годин, за температури 5 градусів морозу - доведеться зливати воду із систем опалення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-