Кличко: Якщо за -5° не буде опалення і води добу - доведеться зливати системи

Кличко: Якщо за -5° не буде опалення і води добу - доведеться зливати системи

Укрінформ
У разі тривалого відключення опалення – протягом 24 годин, за температури 5 градусів морозу - доведеться зливати воду із систем опалення.

Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив на Київському Безпековому Форумі, передає Укрінформ.

«Якщо протягом 24 годин за температури – 5 °C на вулиці у нас не буде опалення і води, то нам буде потрібно зливати систему опалення, тому що це може призвести до її пошкодження. Це означатиме, що до весни відновити системи забезпечення буде дуже складно», - сказав Кличко.

Він додав, що у столиці вивчили можливості включення маленьких котелень та запуску старих, обладнуючи їх генераторами, щоб були такі острівці, де люди мали б тепло незалежно від великих генеруючих станцій.

«Але треба готуватися навіть до найгірших сценаріїв. Тому я рекомендував би кожному з киян: якщо є можливість - у когось зі знайомих, друзів у передмісті Києва є свої будинки, то домовтеся про тимчасове перебування у ваших друзів, там, де є опалення і вода», - зазначив мер Києва.

Читайте також: Кличко заявляє, що повної евакуації з Києва не буде

Також він вкотре закликав киян мати обов’язково запас технічної води, питної води, запас продуктів тривалого зберігання теплі речі.

Як повідомляв Укрінформ, Київ залишається метою російської агресії, а путіну потрібна Україна без українців.

Фото: Kyiv Security Forum

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-