Мер Києва перевірив готовність лікарні до роботи в разі надзвичайної ситуації

Мер Києва перевірив готовність лікарні до роботи в разі надзвичайної ситуації

Фото
Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко перевірив готовність міської лікарні № 7 до роботи в разі надзвичайної ситуації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Зорема, Кличко перевірив готовність цієї лікарні до роботи в умовах надзвичайної ситуації у випадку відключення медзакладу від центрального електро- та водопостачання, системи опалення через обстріли російського агресора.

Також міський голова оглянув, як оновили приміщення медзакладу, що постраждало від російських ракетних обстрілів у березні цього року.

“Сьогодні ми перевіряємо готовність міської лікарні № 7 у Святошинському районі до роботи у випадку надзвичайної ситуації. А саме в умовах відсутності електроенергії, води, тепла через можливі обстріли енергетичної інфраструктури російським агресором. Лікарня підключена до електромережі. Наразі є два вводи підключень, що дає можливість перемикати електропостачання при збоях. Також лікарня забезпечена дизель-генератором, має запас палива. Також медзаклад придбав ємності на 8 тонн для зберігання палива, які дадуть можливість безперервної роботи лікарні на 7-10 днів у разі повного відключення електропостачання”, – заявив Кличко.

Задля забезпечення резервного джерела теплопостачання у медзакладі здійснили роботи в резервній котельні, яка вже функціонує і підсилена дизель-генератором.

Окрім того, на території лікарні є свердловина. Тривають ремонтні роботи з її розконсервування для незалежного джерела водозабору

“Все це дає можливість медзакладу працювати автономно у надзвичайній ситуації та надавати медичну допомогу мешканцям столиці. Сьогодні всі опорні лікарні столиці роблять все необхідне, аби налагодити автономну роботу”, - заявив очільник столиці.

За його словами, лікарні №7 випала нелегка місія. По-перше, вона знаходиться найближче до передмість Києва, де на початку весни тривали бої. Тож усіх поранених спочатку везли сюди і надавали невідкладну допомогу. А потім уже доправляли в інші медзаклади міста. По-друге, лікарня у перші тижні війни теж постраждала від ракетного обстрілу сусіднього будинку в Святошинському районі. Внаслідок чого було пошкоджено частину будівлі медзакладу, в тому числі амбулаторно-консультативне відділення. Тому тут теж оновлювали приміщення.

Кличко перевірив готовність міської лікарні № 7 до роботи в разі надзвичайної ситуації / Фото: КМДА

На сьогодні завершені роботи із заміни вікон, монтажу дверних блоків, декоративної штукатурки стін, монтажу підвісних стель, замінили сантехніку, підлогу. Триває ремонт амбулаторно-консультативного відділення, який завершать в наступному році.

Продовжується забезпечення лікарні сучасним обладнанням. Так, на початку року тут поставили кисневу станцію. Здійснили капіталий ремонт системи киснепостачання.

Також у медзакладі облаштували операційні зали та оновили кардіологічне і терапевтичне відділення. Для відкриття нового відділення для пацієнтів з гострими серцево-судинними захворюваннями лікарня отримала сучасний ангіограф, який закупило місто. Лікарня № 7 стала третім комунальним медзакладом столиці, що має ангіограф.

Читайте також: Кличко показав відновлену після обстрілу багатоповерхівку на вулиці Чорнобильській

Як повідомляв Укрінформ, у Києві працює понад 430 пунктів обігріву, на випадок надзвичайної ситуації столична влада готує ще 100 таких пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-