У Музеї історії Києва відкрилась виставка «Хай буде свято, світло і тепло!»

У Музеї історії Києва відкрилась виставка «Хай буде свято, світло і тепло!»

Фото
Укрінформ
Музей історії міста Києва спільно з організацією Folk Ukraine презентували новий виставковий проєкт, відправною точкою якого стало встановлення копії головної ялинки країни біля музею.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Ганни Старостенко, ілюмінація, що використовується, заряджається від акумулятора і не приєднана до електромережі. Тому жодного навантаження на енергосистему не створює.

“Ворог тимчасово забрав наш спокій і впевненість у завтрашньому дні, але ми не дамо йому вкрасти наші вікові традиції та різдвяне диво у наших дітей. Зараз українці переживають непрості випробування, і нам усім потрібні позитивні емоції, котрі дають нам силу для подальшої боротьби. Приємно, що Музей історії міста Києва започатковує нову для себе традицію – встановлювати ялинку як символ незламності українського духу”, – зазначила Старостенко.

У рамках виставки представлений вертеп, який став окрасою новорічної локації минулого року, офорти графіка Костянтина Калиновича, витинанки художниці Наталії Корф-Іванюк, графіка живописця Марини Ващенко. Також на виставці представлено унікальні арт-об’єкти, створені художниками на зрізах першої живої головної ялинки, встановленої на Софійській площі у 2014 році.

Виставка «Хай буде свято, світло і тепло!» / Фото: kyivcity.gov.ua

“Ми постійно наголошуємо, що Музей історії міста Києва – твій музей, адже прагнемо бути місцем зустрічі та, можливо, першого знайомства з історією української столиці, місцем, де поділяють любов до мистецтва класичного та сучасного, місцем, де шанують пам’ять та звісно місцем, де радіють. Цього року ми дуже хочемо, щоб музейно-виставковий центр став місцем, де світло та тепло, де кожен зможе відчути дух Різдва та сповниться вдячності до українських захисників”, – прокоментувала старт проєкту генеральний директор музею Діана Попова.

Читайте також: У київському метро відкрили фотовиставку «Війна крізь об’єктив: фото з України»

Виставка триватиме до 8 січня за адресою вул. Богдана Хмельницького, 7, Музей історії міста Києва.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві цього року встановлять на Софійській площі 12-метрову символічну "ялинку незламності", прикрашену енергозберігаючими гірляндами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-