У Києві оголосили підозру чоловіку, який «замінував» Офіс Президента

У Києві оголосили підозру чоловіку, який «замінував» Офіс Президента

Укрінформ
У Києві правоохоронці оголосили підозру місцевому жителю, який залишив фейкове повідомлення про "замінування" будівлі Офісу Президента України, зловмисник виявився прихильником "руського миру".

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє в Телеграмі.

"За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру 51-річному киянину за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху будівлі, що забезпечує діяльність органів державної влади", — ідеться в дописі.

За даними слідства, увечері 28 листопада невідомий повідомив на спецлінію Національної поліції "102" про замінування будівлі ОП на вулиці Банковій у Києві.

У результаті вжитих слідчих (розшукових) дій правоохоронці встановили особу зловмисника і затримали його. Причину свого вчинку чоловік пояснив невдоволенням через відключення електроенергії.

Читайте також: У Львові та Рівному повідомили про «мінування» залізничних вокзалів

За місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили мобільний телефон із сім-картою, за допомогою яких було здійснене неправдиве повідомлення, а також комуністичну символіку й георгіївські стрічки.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Перевіряється причетність чоловіка до інших правопорушень.

Зловмисникові загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у Тернопільській області оголосили підозру автору неправдивих повідомлень про замінування готелів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-