Київраду закликали відмовитися від забудови Вознесенського узвозу, де знайшли стародавню печеру

Київраду закликали відмовитися від забудови Вознесенського узвозу, де знайшли стародавню печеру

Укрінформ
МКІП закликає київських депутатів відмовитися від забудови Вознесенського узвозу, оскільки зведення багатоповерхівки зруйнує стародавню рукотворну печеру, виявлену на ділянці узвозу.

На цьому наголосила заступник очільника Міністерства культури та інформаційної політики Катерина Чуєва у зверненні до Київської міської ради, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм відомства.

«Ми закликаємо депутатів Київради утриматися від забудови та зберегти цей об‘єкт. Печера має бути взята на облік, досліджена та збережена. Зведення багатоповерхівки майже неминуче зруйнує її. Відповідна документація вже підготовлена та буде ближчим часом офіційно передана Департаменту охорони культурної спадщини КМДА», - підкреслила вона.

Зазначається, що на ділянці Вознесенського узвозу під час нещодавнього обстеження виявили стародавню рукотворну печеру. Міністерство зазначає, що повторне звернення до київських депутатів було спрямовано 24 листопада.

Читайте також: Кияни підтримали повернення історичних назв 32 проспектам, провулкам і площам

Як повідомлялося, столичні активісти виявили Вознесенську печеру поруч із закинутим будинком. За свідченнями археологів, ця печера - часів Київської Русі, у якій збереглися наскельні малюнки. Експерти зазначають, що будівництво житлового комплексу може зруйнувати пам'ятку архітектури.

МКІП закликає українців відповідально ставитися до збереження історичного середовища - як до об'єктів зі статусом пам'ятки, так і до «безстатусних».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-