У Музеї війни виставили уламки російської зброї з деокупованої Харківщини

У Музеї війни виставили уламки російської зброї з деокупованої Харківщини

Фото
Укрінформ
Експозиція "Україна - розп'яття" у Музеї війни поповнилася новими артефактами війни - уламками снарядів, реактивних систем та гільзами, які безкоштовно транспортувала Нова Пошта.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Експонати збирали під час польових експедицій. Їх науковці Музею на чолі з його генеральним директором Юрієм Савчуком здійснили до щойно деокупованих міст і сіл Харківщини. Серед зібраних на місцях боїв предметів: чохли від російського ЗРК "Бук", уламки ворожих реактивних снарядів "Смерч", "Ураган", 122-мм гільзи до артсистем. Особливу цінність становлять фрагменти українського літака, який не раз бомбардував переправу окупантів біля м. Ізюм і був збитий ворогом у квітні 2022 року", - йдеться в повідомленні.

У Музей війни доправила залишки російської зброї / Фото: Мінкульт

Зазначається, що громісткий вантаж швидко доправили до музею за допомогою Нової пошти.

"Це результат майже миттєвої реалізації, адже величезний 20-тонний навантажувач прибув зі швидкістю звичайної посилки, які компанія доставляє країною за одну добу", – підкреслив генеральний директор Музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук.

Як зауважила директорка з управління репутацією Нової пошти Олена Плахова артефакти цієї війни являють собою прямі свідчення агресії ворога, які незабаром експонуватимуться і за кордоном.

Читайте також: Музей війни презентував виставку демонтованих у Херсоні зразків російської пропаганди

"Уже зараз ми повинні створювати правильну пам’ять про російсько-українську війну, щоб у будь-якому куточку світу розуміли: хто ворог і на яку країну напав", - сказала вона.

Також МКІП повідомляє, що доставка артефактів є першим кроком до активної співпраці Нової пошти та музею, яка згодом досягне нових горизонтів.

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-