Суд стягнув з Київметробуду на користь столиці 139 мільйонів

Суд стягнув з Київметробуду на користь столиці 139 мільйонів

Укрінформ
Господарський суд Києва стягнув з АТ «Київметробуд» на користь територіальної громади міста понад 139 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба Київської міської ради, передає Укрінформ.

«Господарський суд міста Києва за невиконання умов договору про першу чергу будівництва дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену стягнув з АТ «Київметробуд» на користь територіальної громади міста 139 090 410,96 грн», - йдеться у повідомленні.

Секретар столичної міськради Володимир Бондаренко розповів, що Київська міська прокуратура звернулася до Господарського суду Києва з позовною заявою про стягнення з АТ «Київметробуд» 183 461 133,57 грн в інтересах Київської міської ради та КП «Київський метрополітен».

«За результатами проведеної процедури публічної закупівлі між КП «Київський метрополітен» та АТ«Київметробуд» у 2018 році було укладено договір будівельного підряду. Акціонерне товариство зобов’язалось виконати будівельні роботи, а саме - першу чергу будівництва дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо в Подільському районі. Фінансування робіт здійснювалося за рахунок коштів бюджету міста Києва. Частину отриманих за договором коштів акціонерне товариство використало не за цільовим призначенням та з метою отримання прибутку. У зв'язку з цим прокурор просив суд стягнути з відповідача 139 090 410,96 грн безпідставно набутих коштів та 44 370 722,61 грн відсотків за користування коштами», – зазначив Бондаренко.

Читайте також: Громаді Києва повернули земельну ділянку вартістю 110 мільйонів

Він указав, що суд частково задовольнив вимоги прокурора.

Це рішення набуде чинності орієнтовно на початку грудня, якщо не буде подано апеляційну скаргу.

Як повідомляв Укрінформ, компанія «Київметробуд», яка є головним підрядником будівництва метро на Виноградар, звернулася з позовом до суду про відтермінування завершення робіт на травень 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-