СБУ викрила у Києві інтернет-агента російських спецслужб

СБУ викрила у Києві інтернет-агента російських спецслужб

Фото
Укрінформ
Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували у Києві чергового проросійського інтернет-агента, який поширював пропагандистські матеріали та виправдовував збройну агресію рф проти нашої країни.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Укрінформ

Досудовим слідством встановлено, що з початку збройної агресії зловмисник, 53-річний безробітний мешканець столиці, вступив до складу пропагандистської мережі, яка координується спецслужбами РФ з території АР Крим.

Зловмисник створив пул антиукраїнських анонімних вебресурсів у соціальних мережах та телеграм-каналах, які використовувались в єдиному задумі проведення рф інформаційно-психологічних операцій проти нашої держави.

Зокрема, на вказаних ресурсах на постійній основі публікувались дискредитаційні матеріали стосовно вищого військово-політичного керівництва, а також економічної і технічної допомоги партнерів України.

Зловмисник свідомо поширював неправдиві дані про перебіг бойових дій з метою створення панічних настроїв серед громадян та формування недовіри до дій Збройних сил України.

За вказане зрадник сподівався отримати преференції від окупаційної влади у разі захоплення столиці.

Читайте також: Пропагандистам рф видали нові методички про «мобіків» та «хлопки» - розвідка

Під час проведення обшуку за місцем проживання прихильника «русского міра» правоохоронці отримали доступ до облікових записів зловмисника, з яких здійснювалося адміністрування антиукраїнських ресурсів.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України) Кримінального кодексу України.

Викриття пропагандиста здійснювали співробітники ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Фото: ГУ СБ України у м. Києві та Київській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-