На навчання до Ізраїлю відправилась ще одна група київських психологів

На навчання до Ізраїлю відправилась ще одна група київських психологів

Фото
Укрінформ
На навчання до Ізраїлю відбула друга група психологів із соціальної сфери Києва, які здобуватимуть навички кваліфікованої роботи з посттравмами військовослужбовців та постраждалих від бойових дій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на заступницю голови КМДА Марину Хонду.

«Ще 15 наших психологів пройдуть навчальний семінар щодо роботи з посттравмою у військових та постраждалих від війни. Серед них – психологи центрів соціальних служб, трудової, професійної реабілітації людей із інвалідністю, а також проєкту кризової психологічної підтримки «Варто жити», – зазначила посадовиця.

За словами Хонди, відбір фахівців здійснювала ізраїльська сторона.

В Ізраїлі українські спеціалісти навчатимуться за системою місцевих психологів, які мають досвід роботи із посттравматичним синдромом та працюють зі своїми військовослужбовцями.

Усі учасники отримають відповідні сертифікати та зможуть навчати фахівців у Києві та інших населених пунктах країни.

Читайте також: З початку війни до психологів та психіатрів звернулися 650 тисяч людей - Ляшко

Зазначається, що навчання організоване в межах партнерської співпраці київської влади та посольства Ізраїлю в Україні за підтримки Ізраїльського агентства з міжнародного співробітництва в галузі розвитку та Міністерства закордонних справ Ізраїлю – MASHAV. Усі витрати покриваються ізраїльською стороною.

За інформацією КМДА, у системі психологічної допомоги Ізраїлю працює понад 2,5 тисяч фахівців, включно із соціальними працівниками відповідної кваліфікації. Під час активних бойових дій на службу призивають також резервістів.

Загалом встановлений норматив військових психологів і соціальних працівників має наближатися до показника: один фахівець на 70-90 військовослужбовців. Військових психологів в Ізраїлі позначають евфемізмом «офіцер здоров’я душі».

Як повідомляв Укрінформ, перша група українських психологів та соціальних працівників прибула на навчання до Ізраїлю в липні.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-