У Києві створять центр підтримки учасників бойових дій

У Києві створять центр підтримки учасників бойових дій

Укрінформ
Київрада схвалила Концепцію реінтеграції та підтримки киян – ветеранів війни, яка передбачає створення центру підтримки учасників бойових дій «Київ мілітарі хаб».

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Київради.

“Схваливши Концепцію реінтеграції та підтримки киян-ветеранів, ми наближаємо Київ до найкращих світових стандартів з підтримки ветеранів та членів їх сімей. Також Концепція стане основою для формування нової міської цільової програми підтримки захисників та захисниць України”, – сказав Кличко.

Концепція містить такі напрямки політики у сфері ветеранської спільноти, які потребують нагального розв’язання: психологічна реабілітація; фізкультурно-спортивна реабілітація учасників бойових дій, у тому числі осіб з інвалідністю внаслідок війни; професійна адаптація та працевлаштування; медичне забезпечення; популяризація позитивного образу ветерана; цифрова трансформація сервісів для учасників бойових дій.

Читайте також: У суботу пройде забіг через Бучу та Ірпінь для збору коштів на центр реабілітації військових

Також передбачається створення центру комплексної підтримки учасників бойових дій "Київ мілітарі хабу" на базі "Центру допомоги учасникам АТО".

Заступниця голови КМДА Марина Хонда зазначила, що Будинок ветеранів буде приєднано до Київського міського центру допомоги учасникам антитерористичної операції, і об’єднана установа стане єдиним центром роботи з ветеранами та членами їхніх родин.

"Він працюватиме за принципом «єдиного вікна» та надаватиме комплекс послуг необхідних для захисників та захисниць. Зокрема, надаватиме психологічну та юридичну підтримку, надаватиме консультативні послуги стосовно медичного забезпечення ветеранів та інших пільг та гарантій передбачених законами, організовуватиме заходи для реабілітації та реінтеграції учасників бойових дій, сприятиме працевлаштуванню та навчанню нових професій воїнів, які повернуться з війни", – сказала Хонда.

За її словами, нова установа формуватиме основні напрями ветеранських політик, відштовхуючись від реальних та нагальних проблем учасників бойових дій. Крім того, хаб стане платформою для комунікації ветеранської спільноти з органами місцевої влади.

Читайте також: У бюджеті-2023 передбачили 6,8 мільярда на Мінветеранів

Згідно з даними Київради, до моменту повномасштабного російського вторгнення в Києві налічувалося понад 31 тисячу ветеранів АТО/ООС, близько 400 киян-захисників загинули. На сьогодні близько 100 тисяч киян беруть участь у бойових діях, загинуло 639 захисників-киян та 5 захисниць.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні Київради перейменували ще 11 вулиць, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-