У Києві вшанували пам'ять активіста та захисника України Сергія Федорівського

У Києві вшанували пам'ять активіста та захисника України Сергія Федорівського

Фото
Укрінформ
У Києві на Алеї Героїв Небесної сотні відбулося вшанування пам'яті загиблого активіста та захисника України Сергія Федорівського.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сергій був учасником великої кількості організацій та середовищ, про частину яких ми дізнались, коли він загинув....Сьогодні ми зібрались в день його народження, щоб вшанувати його пам'ять. Ми насправді декілька місяців мовчали, тому що сподівалися, що він живий, десь в полоні", - сказала учасниця громадянського руху "Відсіч" Катерина Чепура.

У Києві вшанували пам'ять активіста та захисника України Сергія Федорівського / Фото: Руслан Канюка. Укрінформ

Під час заходу друзі воїна та небайдужі громадяни вивісили пам'ятний банер на пішохідному мосту на Алеї Героїв Небесної сотні із написом: "Сергію, Київ і вся Україна назавжди в боргу перед тобою" та запалили фаєри.

"Більшість людей, які тут є, це громадські активісти переважно мовного фронту. І з Сергієм ми не раз були і на цьому мосту в тому числі, вивішували різні банери і так далі. Ми хотіли по-своєму, по-нашому вшанувати його пам'ять", - зазначила Чепура.

Читайте також: Єрмак і Салліван поклали квіти до Стіни пам’яті загиблих за Україну

Сергій Федорівський з 2014 року добровольцем брав участь в російсько-українській війні, за що був нагороджений нагрудним знаком "Залізний хрест" та медаллю "За жертовність і любов до України".

З початку повномасштабного вторгнення Сергій Федорівський приєднався до 206 бригади ТРО і боронив Київщину, а після цього перевівся у 112 бригаду та поїхав визволяти Харківщину. 13 квітня 2022 року зник безвісти. 26 жовтня 2022 року було знайдено військовий квиток у братській могилі, згодом опізнали тіло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-