У столиці відзначили 79 річницю звільнення Києва від нацистських загарбників

У столиці відзначили 79 річницю звільнення Києва від нацистських загарбників

Фото
Укрінформ
У столиці відзначили 79-у річницю звільнення Києва від нацистських загарбників покладанням квітів до могили невідомому солдату у парку Вічної Слави.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ.

У столиці відзначили 79-у річницю звільнення Києва від нацистських загарбників / Фото: kyivcity.gov.ua

«Тоді, 79 років тому, ціною величезних жертв, Київ було звільнене від нацистів. Сьогодні наше місто, та уся країна протистоїть вже російським окупантам. Але незмінним залишається одне – ми боремося за свою свободу. На нашому боці правда, і це означає, що ми обов’язково переможемо», – зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Участь у заході взяли перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, заступники голови КМДА Марина Хонда та Валентин Мондриївський, керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний, керівництво Печерської РДА, представники ветеранських організацій Києва.

6 листопада 1943 року радянські війська під час Київської наступальної операції визволили Київ від нацистської окупації. Ця великомасштабна операція стала однією з найважливіших у боротьбі за Україну.

Читайте також: У Тернополі відзначили річницю Листопадового чину

У цей день, 79 років тому, війська Першого Українського фронту взяли Київ під свій контроль.

У боях за Київ загинули до 240 тис. радянських солдатів і офіцерів. Таких втрат можна було б уникнути, якби не наказ Й. Сталіна взяти Київ обов’язково до роковин «Великого Жовтня».

Битва за Київ стала виявом масового героїзму. За героїзм і мужність при визволенні Києва 17,5 тис. воїнів-визволителів нагороджені орденами і медалями, 668 з них — званням Героя Радянського Союзу, 32 з них були киянами.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-