У кожному районі по 100 пунктів обігріву: як Київ готується до складної зими

У кожному районі по 100 пунктів обігріву: як Київ готується до складної зими

Фото
Укрінформ
У кожному районі Києва будуть підготовлені в середньому по 100 пунктів обігріву на випадок критичних пошкоджень системи опалення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на директора Департаменту муніципальної безпеки Романа Ткачука.

«У зв’язку із агресією рф ми маємо пошкодження системи енергопостачання нашої держави. Тому готуємось до складної зими. За дорученням мера Києва Віталія Кличка до початку зими буде сформовано близько тисячі пунктів обігріву. У кожному районі – приблизно по 100 пунктів. Усі вони будуть облаштовані на базі соціальних об’єктів, оскільки саме там ми будемо забезпечувати тепло та енергопостачання у випадку критичної ситуації», – зазначив Ткачук.

Перевірка готовності одного з пунктів обігріву у Києві / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

За словами посадовця, пункти обігріву будуть обладнані всім необхідним: теплом, освітленням, санвузлами, їдальнями, місцями для відпочинку, запасами теплого одягу і ковдр. У будівлях таких соціальних об’єктів наявні захисні споруди, куди можна спуститися у випадку повітряної тривоги.

Додатково пункти будуть обладнані генераторами для аварійного живлення, тепловими гарматами. Неподалік за необхідності чергуватимуть співробітники швидкої допомоги.

У кожному районі Києва підготують в середньому по 100 пунктів обігріву / Фото: kyivcity.gov.ua

Наголошується, що в таких соціальних об’єктах є кімнати для надання медичної допомоги.

За словами директорки Департаменту освіти і науки Олени Фіданян, відвідувачі пунктів матимуть доступ до новин та актуальної інформації про місто, а також зможуть отримати психологічну підтримку.

«Якщо починають працювати такі пункти обігріву, соціальний об’єкт перетворюється на об’єкт підтримки населення. Це великий комплекс роботи, до якого будуть долучені фахівці різних департаментів», – додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві до зимового періоду підготували 525 одиниць основної і додаткової спецтехніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-