У Києві судитимуть агента рф, який готував вбивства Резнікова і Буданова

У Києві судитимуть агента рф, який готував вбивства Резнікова і Буданова

Укрінформ
Прокуратура направила до Печерського райсуду Києва обвинувальний акт щодо агента російських спецслужб, який мав завдання ліквідувати керівника одного з українських військових підрозділів, а потім — підготувати замовні вбивства політичних та публічних осіб держави.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора, передає Укрінформ.

​Як зазначається, житель Луганщини брав участь у бойових діях на боці країни-агресора у лавах «народної міліції лнр». Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну він перебував на території росії, де, за даними слідства, його завербували представники головного управління генерального штабу збройних сил рф.

За даними правоохоронців, приблизно у травні 2022 року чоловік отримав від російських кураторів завдання здійснити підготовку до вчинення замовного вбивства громадянина України - керівника одного з підрозділів, який воює з агресором. Для цього він залучив киянина, який погодився виконати замовлення, до якого входило стеження за об’єктом та його ліквідація із застосуванням вогнепальної зброї.

"Вбивство керівника бойового підрозділу мало стати «тестовим» завданням перед виконанням інших замовних вбивств політичних та публічних осіб нашої держави – міністра оборони України, керівника ГУР МО України, одного із керівників «Національного корпусу» - в минулому командира розвідроти полку українського військового підрозділу «Азов», радника одного з міністрів та інших. За вбивство кожного з них російські куратори обіцяли винагороду у розмірі від 100 тис. доларів", - зазначають в ОГП.

У серпні за результатами багатоетапної спецоперації організатор був затриманий на території Волинської області. Він перебуває під вартою.

Обвинувальний акт за фактами державної зради, готування до вчинення умисного вбивства на замовлення, участі у не передбачених законом збройних формуваннях та терористичній організації скеровано до Печерського районного суду м. Києва (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 260 та ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Читайте також: На Дніпропетровщині викрили агента рф, який шпигував за позиціями HIMARS та М777

Як повідомлялося, у серпні у результаті багатоетапної спецоперації знешкоджено диверсійно-розвідувальну групу головного управління генштабу зс рф. Зловмисники займались підготовкою до фізичної ліквідації міністра оборони України та керівника Головного управління розвідки, а також відомого українського активіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-