Графіки відключення електроенергії у Києві можуть оприлюднити на початку тижня

Графіки відключення електроенергії у Києві можуть оприлюднити на початку тижня

Укрінформ
Графіки відключення електроенергії у Києві ще знаходяться на стадії пропрацювання.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив гендиректор компанії YASNO Сергій Коваленко, передає кореспондент Укрінформу.

«Останні кілька днів іде така фінальна стадія проробки нових графіків. Маю надію, що на початку тижня ми опублікуємо ці нові графіки. Там буде суттєво збільшена кількість будівель і адрес, і люди зможуть дізнатися про себе. Маю надію, що ці графіки будуть більш точними, і кияни зможуть щось (для себе – ред.) прогнозувати», - уточнив він.

Коваленко зазначив, відповідаючи на питання, чи можуть бути ці графіки точними, що стовідсоткової ймовірності щодо цього ніколи не буде.

«Насправді ми з мережами намагаємося вгадати, який буде дефіцит, і водночас намагаємося вгадати, яке буде споживання, і по цьому балансу ми (прогнозуємо – ред.)», - заявив він.

Читайте також: На Харківщині із 31 жовтня впроваджують графік відключення електроенергії

Відповідаючи на питання, чи будуть у Києві в неділю віялові відключення, гендиректор компанії YASNO зазначив, що у неділю зранку цих відключень немає, тому що погода тепла і тому, що зазвичай у неділю споживання електроенергії спостерігається як найнижче з усього тижня.

«Тому наразі відключень немає. Що буде увечері, на мій погляд, важко передбачити, але є висока ймовірність того, що відключень увечері сьогодні теж не буде. Подивимося, що відбудеться о 17-18 годині, може десь споживання підскочить… Але наразі, як ми кажемо, енергетичної тривоги немає», - заявив Коваленко.

Читайте також: Укренерго спростувало розробку додатка з графіком відключення світла і нагадало канали інформації

Як повідомлялося, в Укренерго заявили, що не створювали застосунків із графіком відключень електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-