Укренерго спростувало розробку додатку з графіком відключення світла і нагадало канали інформації

Укренерго спростувало розробку додатку з графіком відключення світла і нагадало канали інформації

Укрінформ
Укренерго не створювало жодних додатків для кінцевих споживачів електроенергії, інформацію про споживання окремих користувачів чи населених пунктів мають лише обленерго.

Як передає Укрінформ, про це Національна енергетична компанія “Укренерго” повідомляє у Фейсбуці.

“У телеграм-каналах та інших соцмережах почали з’являтися повідомлення про те, що нібито Укренерго створило додаток з графіком відключення електроенергії для споживачів у містах та селах України. Це неправда, оскільки Укренерго - оператор системи передачі і не працює з кінцевими споживачами, тому не може знати, коли відключають кожного окремого споживача або невеличкий населений пункт. Відповідно Укренерго не створювало ніяких додатків для кінцевих споживачів електроенергії”, - йдеться в повідомленні.

Диспетчери Укренерго мають інформацію лише про загальний рівень споживання в енергосистемі, а також у кожному її енерговузлі.

Інформацію про споживання окремих споживачів чи населених пунктів мають лише оператори систем розподілу (обленерго). Саме вони відключають споживачів відповідно до параметрів, які їм надає Укренерго.

Читайте також: Уряд зафіксував тарифи на електроенергію ще на п'ять місяців

“Будь-які графіки обмеження споживачів може складати виключно обленерго, і тільки на сайтах обленерго може бути інформація про графіки відключень споживачів або про те, де саме її можна знайти”, - йдеться в повідомленні.

В Укренерго нагадують, що обленерго можуть повідомляти про відключення як через оголошення на сайті, так і в особистому кабінеті споживача, або в своїх чат-ботах в Telegram або Viber.

Отримувати офіційну інформацію можна в телеграм-каналі Укренерго.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні зранку, 29 жовтня, українців не відключали від електропостачання, оскільки для цього не було необхідності через зменшення обсягу споживання, але на вечір ситуація може змінитися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-