У столиці перейменували вулицю на честь журналіста Махова

У столиці перейменували вулицю на честь журналіста Махова

Укрінформ
Колишня вулиця Жолудєва у Святошинському районі столиці перейменована на честь загиблого воїна 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Олександра Махова.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«Київська міська рада підтримала проєкт рішення про перейменування 40 міських об’єктів, назви яких пов’язані з рф та її сателітами. Зокрема, колишня вулиця Жолудєва у Святошинському районі перейменована на честь загиблого воїна 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Олександра Махова», - розповів Гайдай.

Він нагадав, що миттєвості подій весни 2014 року Олександр Махов висвітлював як власний кореспондент ТРК «Україна» в Луганській області.

«Навіть покинувши рідне місто, ще близько року Олександр – уже кореспондент київської редакції каналу «Україна» – знімав репортажі про бойові дії та життя на Сході України – так, як було насправді. А потім відновив свій військовий квиток та вирушив на захист країни», - зазначив очільник Луганщини.

За шостою хвилею мобілізації Олександр потрапив до складу 42-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади, яка брала участь у боях за Донбас. Майже сім місяців провів у самому пеклі під Горлівкою.

Потім працював на телеканалі «Дом», а з початком повномасштабного вторгнення військ російської федерації в Україну сержант запасу Махов, не вагаючись, знову став до лав Збройних Сил України. У складі 1-го десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ вів бойові дії на Ізюмському напрямку.

4 травня в селі Довгеньке Олександр Махов загинув. У населений пункт увірвалась колона російської бронетехніки. Сержант Махов з гранатомета знищив ворожу БМП разом із п’ятьма загарбниками. російські війська були зупинені, але під час відходу відкрили вогонь з артилерії – Олександр отримав осколкове поранення, несумісне з життям.

24 травня Указом Президента Махов нагороджений орденом «За мужність III ступеня – за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Читайте також: У Чернівцях перейменували 57 вулиць, названих на честь російських та радянських діячів

Як повідомляв Укрінформ, Київська міська рада перейменувала ще понад 40 вулиць, площ і провулків столиці, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-