Фундація Рональда МакДональда побудує дім для спільного перебування родин в Охматдиті

Фундація Рональда МакДональда побудує дім для спільного перебування родин в Охматдиті

Укрінформ
Неприбуткова благодійна організація Фундація Рональда МакДональда започатковує в Україні програму “Дім Рональда МакДональда” — будинку поряд з лікарнею для спільного перебування родин дітей — пацієнтів медзакладу.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Фундації.

Перший такий дім побудують на території найбільшої дитячої лікарні в Україні “Охмадит” у Києві.

“У світі функціонують понад 380 таких програм у 62 країнах. В Україні цей проєкт втілюється вперше. Програма діятиме на території найбільшої дитячої лікарні в Україні — НДСЛ “Охматдит” в м. Києві, де щорічно проходять лікування до 20 тисяч дітей з усієї країни”, - повідомили у Фундації.

Орієнтовна площа будівлі - понад 3 тис. м². У будинку буде 50 окремих кімнат, які можуть забезпечити більше 18 тисяч безплатних ночівель на рік, що дозволить родинам маленьких пацієнтів заощаджувати на проживанні та харчуванні в чужому місті.

Наразі в українських лікарнях вже діють 6 сімейних кімнат Рональда МакДональда, де втілюється принцип сімейно-орієнтованого підходу у лікуванні дітей. Цього року, попри війну, таку кімнату облаштували у Рівненській обласній дитячій лікарні.

Програма сімейних кімнат передбачає тимчасове перебування родин хворих дітей разом з маленькими пацієнтами під час їхнього лікування у закладі. Тут родини можуть відпочити, набратися сил та задовольнити базові побутові потреби.

“За весь час такі кімнати відвідали майже 122 тисячі разів. Найдовший час перебування однієї родини - 241 день (Сумська обласна дитяча лікарня, гематологічне відділення)”, - повідомили в компанії.

Крім того, за час роботи в Україні з 2016 року Фундація започаткувала та підтримала низку інших благодійних ініціатив з надання допомоги українцям - усього 106 проєктів гуманітарної допомоги на понад 9 млн грн.

Читайте також: McDonald's відкриває в Україні ще сім ресторанів

Загалом з 24 лютого Фундація та компанія МакДональдз в Україні разом надали гуманітарну допомогу вартістю понад 72 млн грн.

Як повідомлялося, з 2017 року Фундація відкрила й утримує шість Сімейних кімнат Рональда МакДональда в державних лікарнях Києва, Львова, Вінниці, Сум, Рівного й Харкова (наразі зачинена). З початку війни Фундація започаткувала додаткові програми підтримки сімей, які постраждали внаслідок бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-