У Києві та області запровадили стабілізаційні відключення світла

У Києві та області запровадили стабілізаційні відключення світла

Укрінформ
НЕК «Укренерго» запроваджує у Києві та області 23 жовтня стабілізаційні відключення для уникнення аварій у зв’язку з масштабністю пошкоджень енергосистеми електропостачання.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті ДТЕК «Київські електромережі».

«Ми розділили всіх споживачів електроенергії Києва на 3 групи і зробили графік, що допоможе простіше знаходити свою адресу за допомогою зручного пошуку. Кожна група буде відключатися у визначений проміжок часу, поки буде діяти розпорядження НЕК «Укренерго» на проведення стабілізаційних відключень», - йдеться в повідомленні.

У ДТЕК уточнили, що компанія докладає всіх зусиль, щоб відключення тривали не більше чотирьох годин. Однак в окремих випадках через масштабність пошкоджень енергосистеми електропостачання може бути відсутнім більш тривалий час.

Інформація про час та тривалість можливих відключень/відновлення постачання світла буде на сторінках в соціальних мережах ДТЕК, а також на сайті, де вже оприлюднено спрощений графік адрес стабілізаційних відключень електроенергії.

«Для того аби підтримати енергосистему закликаємо всіх мешканців міста Київ помірно споживати електроенергію — вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 6:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00», - закликали в компанії.

Своєю чергою ДТЕК Київські регіональні електромережі додали, що стабілізаційні відключення світла у Київській області введені з 11:13 23 жовтня. Відключення відбуватимуться для кожного клієнта не більше, ніж чотири години. Однак воно може повторитись протягом доби через чотири години, якщо "Укренерго" не відмінить застосування стабілізаційних відключень.

Читайте також: На Волині після атак рф відновили електропостачання 91 тисячі споживачів

Як повідомлялось, з 10 жовтня росія здійснює масовані удари ракетами та дронами-камікадзе по цивільній енергетичній інфраструктурі України. В результаті пошкоджено понад 45 об'єктів енергетики. Укренерго вже ввело обмеження електропостачання у центрі та на півночі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-