Київ очікує на мобільні котельні за півтора місяця - заступник мера

Київ очікує на мобільні котельні за півтора місяця - заступник мера

Укрінформ
Спеціальні мобільні котельні з виробництва тепла збираються спеціально під потреби Києва, місто розраховує їх отримати через півтора місяця.

Про це розповів заступник Київського міського голови Петро Пантелеєв в інтерв'ю виданню "Економічна правда", повідомляє Укрінформ.

"Мобільні котельні збираються спеціально під нас. Ми сподіваємося отримати їх через півтора місяця. Кількість не можу назвати, це конфіденційна інформація. Фактично, це причіп до вантажного автомобіля. Він легко пересувається по місту, підвозиться до обʼєкта, який необхідно обігріти. Цей обʼєкт попередньо повинен бути оснащений відповідними інженерними вводами, така робота теж проводиться. Під'єднання нескладне", - зазначив він.

Пантелєєв пояснив, що мобільна котельня працює, як електрогенератор, але виробляє не електроенергію, а тепло - для лікарні, пологового будинку або якогось іншого будинку, тобто виконує ту ж функцію, що і звичайна котельня.

Заступник мера не виключає імовірність відсутності певний час тепла в будинках Києва, що пов'язано не з дефіцитом газу чи технологічними питаннями, а з тим, що ворог "полює" на наші інфраструктурні об'єкти, руйнує енергетичні об'єкти.

Пантелєєв підкреслив, що міська влада планує свою діяльність з урахуванням того, що такі випадки будуть.

Водночас він не радить киянам записатися електрообігрівачами, адже електроенергія зараз є дефіцитом, а вони швидко виводять з ладу загальну енергосистему.

"У нас електроенергія є дефіцитним товаром, тому використовувати її для обігріву не актуально. Ми сьогодні (20 жовтня – ред.) починаємо опалювальний сезон, бо хочемо знизити навантаження на електромережі. Погода буде не дуже холодна, для економії газу можна було б почекати, але як би ми не просили, люди обігріваються електроприладами. Це перевантажує систему, у якій катастрофічно не вистачає електроенергії", - додав заступник міського голови.

Читайте також: На Київщині створили штаб з реагування на надзвичайні ситуації під час опалювального сезону

Водночас він відзначив, що система централізованого теплопостачання Києва спроєктована і сконструйована так, що менше певних показників давати не може, тому температура в булинках буде в межах 18 градусів.

Як повідомлялося, у суботу зранку росія продовжила ракетні обстріли української енергетичної інфраструктури, внаслідок чого в кількох регіонах спостерігаються перебої з електроживленням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-