Атака дронів-камікадзе на Київ: деякі постраждалі залишаються у лікарнях

Атака дронів-камікадзе на Київ: деякі постраждалі залишаються у лікарнях

Укрінформ
Частина з 19 осіб, яких було врятовано у понеділок у столиці після атаки із боку росіян дронами-камікадзе, залишається у лікувальних закладах.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, інформує пресслужба МВС, передає Укрінформ.

«Можу сказати, що за результатами рятувальних робіт, які ми проводимо цілий день, на жаль, витягли з-під завалів 4 загиблих особи. 19 було врятовано, частині з них надали медичну допомогу і дехто залишається в лікувальних закладах», - сказав очільник МВС.

Міністр уточнив, що серед рятувальників є двоє поранених унаслідок повторного прильоту дрону, - ці працівники ДСНС працювали на місці, де попередньо також стався вибух.

Він подякував Національній поліції України та Повітряним Силам за знищення безпілотних літальних апаратів.

«Я хочу подякувати поліцейським. Це дійсно унікальний випадок, коли дрон був збитий зі стрілецької зброї. Але основне - подякувати повітряним силам, бо 90% тих дронів, які до нас запустили, були знищені до підльоту до міст»», - зазначив Монастирський.

За його словами, українська влада робить висновки з кожного дня і ці випадки, які спостерігалися у понеділок, також аналізуються і військовими, і поліцейськими, щоб унеможливити випадки потрапляння їх в середмістя.

У свою чергу чиновник поінформував, що наразі відбуваються перемовини з міжнародними партнерами щодо надання допомоги для захисту від дронів-камікадзе.

«Ми стикнулися з тим, що звичайні системи РЕБ (радіоелектронної боротьби), які використовуються для посадки більшості дронів, не підходять у цих випадках. Звичайно, йде спілкування з нашими міжнародними партнерами, які вже мали можливість вивчати подібні системи та працювати з тим, щоб їх садити. Зараз проводяться перемовини з низкою країн», - заявив він.

Також Монастирський сказав, що цивільним особам не варто застосовувати зброю проти безпілотних літальних апаратів. Зокрема, поліцейський, якому у понеділок вдалося влучити в дрон, використовував зброю безпечно: навколо не було споруд та людей.

На думку міністра, найкраща допомога Повітряним Силам – дзвінок на 102 у разі виявлення ворожого дрону із зафіксованою локацією та часом прольоту.

Читайте також: МВС радить громадянам не наближатися до уламків дронів-камікадзе

Як повідомлялося, у понеділок уранці росія атакувала Київ 28 дронами. Зафіксовано п’ять влучань. Зокрема, було зруйновано житловий будинок в Шевченківському районі столиці, де загинуло четверо людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-