Кияни можуть оперативно дізнатися про можливі відключення електроенергії у чат-боті Телеграм

Кияни можуть оперативно дізнатися про можливі відключення електроенергії у чат-боті Телеграм

Укрінформ
Щоб надавати інформацію щодо можливих відключень світла у столиці, енергокомпанія YASNO створила чат-бот у Телеграмі.

Зробивши налаштування, кияни будуть отримувати оперативні сповіщення в разі виникнення ризиків відключень та відповідних команд Укренерго, повідомили Укрінформу в пресслужбі компанії.

Як зазначається у повідомленні, знайти чат-бот можна через пошук у Телеграмі, ввівши "YASNO-online", або за посиланням.

У компанії нагадали, що сьогоднішня атака на об’єкти енергетичної інфраструктури може призвести до перебоїв в електропостачанні.

Там також пояснили, що існує два типи відключень. Перший – це екстремальні аварійні відключення, їх застосовують у разі атак на об’єкти енергетичної інфраструктури: "Тут не існує чітких графіків чи черг відключення. Ми будемо намагатися додавати орієнтовний перелік вулиць до кожного сповіщення про такий тип енергетичної тривоги". Другий – стабілізуючі відключення – у разі, якщо є потреба збалансувати енергосистему, Укренерго надає вказівку операторам системи розподілу для обмеження електропостачання. "У такому випадку, щоб зрозуміти, коли за вашою адресою не буде електроенергії, скористайтесь графіками відключення, які опубліковані на сайті ДТЕК Київські електромережі", – йдеться у повідомленні.

У компанії уточнили, що налаштувавши сповіщення в чат-боті YASNO-online в Teлеграмі, споживачі будуть отримувати повідомлення про виникнення енергетичної тривоги, що буде означати появу ризику тимчасового відключення та, відповідно, про усунення проблем у мережі.

Щоб налаштувати отримання сповіщень, у головному меню треба відкрити пункт "Можливі відключення", обрати "Підписатися на сповіщення". При отриманні повідомлення про можливе відключення варто максимально обмежити споживання електроенергії: вимкнути енергоємні прилади: бойлер, пральну машину, обігрівачі, кондиціонери, посудомийну машину, електроплиту. Такі заходи можуть допомогти уникнути потреби здійснювати відключення електроенергії.

Отримавши оперативне повідомлення про енергетичну тривогу, абонент також зможе перевірити черговість відключення саме своєї адреси.

Як зазначили в компанії, через YASNO-online в Telegram клієнти також зможуть передавати показання, сплачувати за спожиту електроенергію та дізнаватись адресу найближчого енергоофісу.

YASNO – бренд, під яким працює група компаній з постачання електроенергії, що надають послуги для 3,5 млн українських сімей та юридичних клієнтів у Києві, Дніпропетровській, Донецькій та інших областях України.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 15 жовтня росіяни завдали ракетного удару по одному з районів Київщини.

Укренерго попередило про можливі аварійні відключення через удар по об‘єкту енергетичної інфраструктури у Київській області.

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко закликав жителів Києва, Київської, Житомирської, Черкаської, Чернігівської областей обмежити використання електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-