На лівому березі Києва обмежили електропостачання - ДТЕК

На лівому березі Києва обмежили електропостачання - ДТЕК

Укрінформ
У вівторок у Києві буде обмежене енергопостачання Дніпровського, Дарницького та Деснянського районів.

Про це йдеться у релізі компанії "ДТЕК Київські електромережі", який є у розпорядженні Укрінформу.

"Станом на 16:16 11 жовтня за розпорядженням державної енергокомпанії НЕК Укренерго тимчасово обмежується електропостачання Лівого берега – Дніпровського, Дарницького та Деснянського районів Києва. Відключення відбудеться з 16:30 до 20:00", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відключення відбудуться через пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури в Києві та Київській області, які призводять до дефіциту електроенергії у системі.

Читайте також: Як діяти у разі зникнення електрики, водопостачання чи газу

У ДТЕК пояснили, що компанія розробила спеціальні графіки почергового електропостачання. Вони застосовуються за розпорядженням оператора системи передачі Укренерго і тільки в разі екстрених випадків дисбалансу енергосистеми.

"У поточній складній ситуації для вашого комфорту ми розділили всі адреси міста на 3 черги і будемо обмежувати постачання світла почергово. Відключення не будуть перевищувати 4 години. Якщо в енергосистеми існувати подальша потреба у стабілізації, енергетики будуть відключати наступну чергу", - повідомляє ДТЕК Київські електромережі.

Час відключення за графіками такий:

1 черга – з 8:00 до 12:00 та з 20:00 до 24:00;

2 черга – з 12:00 до 16:00;

3 черга - з 16:00 до 20:00.

Повідомляється, що перші базові графіки оприлюднені на сайті та в соцмережах ДТЕК Київські електромережі, аби клієнти компанії могли заздалегідь спланувати використання електроприладів.

"Якщо ваша вулиця повторюється в кількох чергах – не хвилюйтесь, це означає, що відключення буде стосуватись різних будинків на вашій вулиці. При цьому тривалість відключення будинку не буде перевищувати 4 годин", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві відновили подачу світла та води - Поворозник

Компанія також просить клієнтів не вмикати потужних електроприладів (пральні машини, бойлери, кондиціонери, електрочайники, тощо) під час ранкового та вечірнього піків споживання з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

Як повідомлялося, зранку 10 жовтня росія здійснила масований ракетний удар по всій території України: було випущено 84 крилаті ракети та 24 безпілотники. Внаслідок обстрілів постраждали об'єкти критичної інфраструктури, в окремих областях почалися перебої з електропостачанням та мобільним зв'язком.

У вівторок, 11 жовтня, ворог знову обстріляв енергетичну інфраструктуру в кількох областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-