АМКУ розпочав чотири справи проти Київоблгазу

АМКУ розпочав чотири справи проти Київоблгазу

Укрінформ
Колегія Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету розпочала чотири справи проти АТ «Київоблгаз» за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Антимонопольного комітету.

Зазначається, що йдеться про зловживання монопольним становищем на ринку послуг з приєднання до газорозподільних систем.

До Комітету останнім часом надійшло чимало скарг від громадян та юридичних осіб на дії Київоблгазу. Зокрема, споживачі скаржаться, що підприємство встановлювало додаткові вимоги у технічних умовах приєднання, не погоджувало проєктів зовнішнього газопостачання (обґрунтовуючи відмову неповним пакетом документів) та визначало місце приєднання до мережі на значній відстані від об’єктів газопостачання, не даючи можливості здійснити альтернативний розрахунок приєднання.

Читайте також: АМКУ взявся за справу проти Борщагівського хімфармзаводу

Оскільки такі дії АТ «Київоблгаз» ущемляють інтереси та права споживачів, АМКУ виокремив чотири ознаки порушення підприємством законодавства про захист економічної конкуренції та відкрив справи по кожній з них.

Перша справа стосується непогодження проєктів зовнішнього газопостачання та, як наслідок, неприєднання об’єктів замовників до газорозподільних систем.

Другу справу відкрито за вимоги до замовника встановити єдиний вузол обліку природного газу для житлових будинків його коштом.

Читайте також: АМКУ дозволив передати Нафтогазу пакети акцій шести ТЕЦ

У третій справі йдеться про ненадання вихідних даних (документів), необхідних для проведення гідравлічного розрахунку, встановлення економічно необґрунтованих цін на надання послуги з гідравлічного розрахунку. А в четвертій - про неподання компанією у встановлені Комітетом строки інформації, що була потрібна відділенню АМКУ для розгляду заяви суб’єкта господарювання.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні АМКУ оштрафував Київтранспарксервіс через завищені тарифи на паркування у столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-