Київ відправляє до Дніпра 30 автобусів, десять завантажать гумдопомогою

Київ відправляє до Дніпра 30 автобусів, десять завантажать гумдопомогою

Відео
Укрінформ
Київ відправляє Дніпру 30 автобусів, 10 з них поїдуть з гуманітарною допомогою, це не ускладнить для киян пересування містом.

Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Київської міськради.

«Київ відправляє Дніпру в якості допомоги 30 автобусів, які курсуватимуть на маршрутах громадського транспорту. 10 з них поїдуть до дніпрян завантажені гуманітарною допомогою», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у ніч на 30 вересня внаслідок обстрілів рф у Дніпрі загинули мирні люди, були пошкоджені приватні будинки та кілька багатоповерхівок, а також знищені або пошкоджені понад 100 міських автобусів.

«Ми повинні сьогодні допомагати один одному, повинні разом вистояти і перемогти російських варварів. У цей складний час ми повинні особливо підтримувати ті міста, що знаходяться майже на лінії фронту. Тому Київ відправляє дніпрянам 30 пасажирських автобусів МАЗ», - сказав міський голова Києва.

Він додав, що передання автобусів Дніпру не ускладнить для киян пересування містом громадським транспортом.

До того ж, наступного тижня Київ очікує додаткову допомогу від західних партнерів – у столицю прибудуть ще 10 автобусів.

Читайте також: російська ракета у Дніпрі знищила більш як сотню автобусів, місто просить допомоги

«Аби автобуси не їхали порожніми, 10 автобусів ми завантажуємо гуманітарною допомогою для дніпрян – продуктами харчування, медичними товарами, підгузками для дітей, одягом, санітарно-гігієнічними засобами», – додав Кличко.

У Київраді зауважили, що автобуси, які столиця передала Дніпру, – це МАЗи двох моделей, з низьким рівнем підлоги та пасажиромісткістю 100 та 150 осіб. Вони обладнані пандусами для комфорту пасажирів на інвалідних візках. Кабіни водіїв – із системами кондиціювання повітря. Двигун і автоматична коробка передач – виробництва відомих фірм Mercedes-Benz та Voith, що забезпечують надійну роботу.

Наголошується, що досвід експлуатації цих автобусів у столиці свідчить про їх зручність для пасажирів та надійність.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня вночі ворог вдарив по Дніпру ракетою "Іскандер", п'ятеро людей травмовані, одна людина загинула. росьйські ракети знищили транспортне підприємство. Під час пожежі, яку спричинив удар, згоріли 52 автобуси, ще 98 пошкоджені.

Фото: kmr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-