У Києві судитимуть акушера за смерть дитини

У Києві судитимуть акушера за смерть дитини

Укрінформ
У Києві судитимуть лікаря однієї з приватних клінік у Оболонському районі, якого обвинувачують у смерті новонародженої дитини.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що ювенальні прокурори Оболонської окружної прокуратури Києва скерували до суду обвинувальний акт відносно лікаря-акушера-гінеколога однієї з приватних клінік на столичній Оболоні, який, за даними слідства, «під час проведення пологів неналежно виконав свої професійні обов’язки, що спричинило смерть новонародженої дитини».

Читайте також: В ОП засудили дії «журналіста», який розповів жінці про смерть її дитини у Вінниці

Встановлено, що у травні 2020 року під час ведення пологів 32-річної породіллі лікар-акушер-гінеколог здійснив нібито неправильну оцінку даних КТГ-моніторингу плода та несвоєчасно прийняв рішення про проведення операції кесаревого розтину. Внаслідок чого новонароджена дитина отримала незворотні зміни у центральній нервовій системі, від яких померла через 55 днів.

Висновком комплексної судово-медичної експертизи підтверджено причинно-наслідковий зв'язок між діями медика та смертю немовляти, стверджують у прокуратурі.

Дії лікаря кваліфіковано за ч. 2 ст.140 Кримінального кодексу України – неналежне виконання своїх професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

Читайте також: Херсонська влада заявляє, що смерть п’ятимісячного малюка спричинив не COVID-19

За вчинене лікарю загрожує покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото: прокуратура м. Києва, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-