У Києві завтра пройде акція пам'яті Георгія Ґонґадзе і всіх убитих українських журналістів

У Києві завтра пройде акція пам'яті Георгія Ґонґадзе і всіх убитих українських журналістів

Укрінформ
У п’ятницю, 16 вересня, в Іллінському сквері відбудеться акція пам’яті Георгія Ґонґадзе і всіх убитих українських журналістів, приурочена до 22-х роковин убивства українського журналіста.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба ВРУ.

Акцію організовує Премія імені Георгія Ґонґадзе у партнерстві з Центром прав людини ZMINA та Інститутом масової інформації.

Цього дня учасники акції, журналісти й правозахисники: згадають про внесок Георгія Ґонґадзе у боротьбу проти агресивної зовнішньої політики росії, яку та вела проти сусідніх країн протягом багатьох століть; згадають про українських та закордонних журналістів, убитих російськими військами від початку вторгнення на територію України; розкажуть про злочини та утиски проти громадянських журналістів, які окупаційна російська влада вчиняє в окупованому Криму та на інших тимчасово не підконтрольних Україні територіях.

Георгій Ґонґадзе – український журналіст, засновник інтернет-видання "Українська правда". Він зник 16 вересня 2000 року.

Читайте також: В Україні створили Фонд пам’яті загиблих журналістів

У листопаді того ж року в лісі на Київщині знайшли труп без голови, який, за висновками експертів, міг належати журналісту. У 2009 році в Київській області виявили череп, який нібито належить Ґонґадзе.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Ґонґадзе трьох колишніх службовців Департаменту зовнішнього спостереження МВС – Валерія Костенка, Миколу Протасова та Олександра Поповича. Вони отримали від 12 до 13 років ув'язнення.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив ексначальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши його винним у вбивстві Георгія Ґонґадзе. Пукач оскаржив це рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-