Суд виніс вирок чоловіку, який збив на пішохідному переході у Києві 10-річну дівчинку

Суд виніс вирок чоловіку, який збив на пішохідному переході у Києві 10-річну дівчинку

Укрінформ
Суд виніс вирок громадянину Кирилу Островському, який 24 липня 2018 року збив на пішохідному переході 10-річну дівчинку, яка від отриманих травм померла.

Про це у коментарі Укрінформу поінформувала прессекретар Київської міської прокуратури Надія Максимець.

Вона поінформувала, що цей вирок був винесений ще 16 серпня.

За її словами, прокурор просив визнати Островського винним за двома статтями ККУ – частиною 2 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) і за частиною 1 статті 135 (Залишення в небезпеці), - до 8 років позбавлення волі.

«Суд вважає, що за статтею 135 ККУ прокурор не довів його умисел про залишення дитини у небезпечному стані, і виправдав його за цією статтею, а за статтею 286 ККУ - засудив до 4 років і 6 місяців позбавлення волі», - заявила Максимець.

Читайте також: На Черкащині у ДТП загинули двоє водіїв вантажівок

Прессекретар Київської міської прокуратури уточнила, що раніше була озвучена позиція потерпілих, які сказали, що не мають претензії до водія, і просили у разі винесення обвинувального вироку застосувати до нього покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

«Прокурор у дебатах просив суд не враховувати позицію потерпілих, бо вони не змогли її висловити безпосередньо у залі суду, тож які обставини змусили їх саме таку позицію висловлювати – нам невідомо. Разом з тим, навіть щире каяття не змінює тяжких наслідків, які настали у результаті цієї ДТП, а саме – смерть малолітньої дитини, тому ми й наполягали на максимальному терміні, яке передбачено у статті 286 ККУ – 8 років», - зазначила вона.

Максимець уточнила, що коли був оголошений вирок, то Київська міська прокуратура одразу вивчила його текст і упродовж того ж тижня внесла апеляційну скаргу як на м’якість призначеного покарання, так і у частині виправдовування Островського за статтею 135 ККУ.

При цьому вона поінформувала, що засуджений уже повні 4 роки перебуває під вартою, і цей строк буде враховано йому як відбуте покарання.

«До вступу у законну силу вироку він перебуватиме у СІЗО, - суд не змінював йому запобіжний захід. Ми сподіваємося, що встигнемо розглянути апеляцію», - сказала прессекретар Київської міської прокуратури.

При цьому, відповідаючи на питання, вона уточнила, що наразі Київська міська прокуратура ще не отримувала повістку на засідання у цій справі в апеляційній інстанції.

Читайте також: Нацбанк пропонує змінити систему відшкодування при ДТП – суми зростуть суттєво

Як повідомлялося, 23-річний Кирило Островський на автомобілі Hummer 24 липня 2018 року ввечері збив неповнолітню дівчинку, яка переходила дорогу на пішохідному переході на бульварі Лесі Українки у Києві. Дівчинка від отриманих травм померла. Після наїзду водій іномарки зник з місця пригоди, але згодом його затримали.

Затриманому оголосили одразу дві підозри - аварія з тяжкими наслідками та залишення людини в небезпеці.

11 вересня 2019 року поліція Києва поінформувала, що досудове розслідування у цій справі було завершене.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-