Суд зобов’язав укласти охоронний договір на колишній Жовтневий палац

Суд зобов’язав укласти охоронний договір на колишній Жовтневий палац

Укрінформ
Суд зобов’язав Федерацію профспілок України укласти охоронний договір на Міжнародний центр культури і мистецтв (колишній Жовтневий палац) у Києві.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Рішенням Окружного адміністративного суду Києва задоволено позов столичної прокуратури до Федерації професійних спілок України про зобов’язання укласти охоронний договір на пам’ятку архітектури та історії – Міжнародний центр культури і мистецтв (колишній Жовтневий палац культури), розташований по вулиці Алея Героїв Небесної Сотні, 1.

Власником пам’ятки з 2007 року є Федерація профспілок, яка майже 15 років ухиляється від укладення передбаченого законодавством охоронного договору, що позбавляє її гарантій державного захисту.

Пам’ятка має значну архітектурну та історичну цінність, спроєктована і побудована у стилі пізнього класицизму у 1838-1842 роках архітектором Вікентієм Беретті як корпус Київського інституту шляхетних дівчат. Будівля включена до переліку пам’яток містобудування і архітектури національного значення, а також внесена до переліку пам’яток історії місцевого значення.

Читайте також: росіяни зруйнували археологічний об'єкт у захопленому Маріуполі

З метою захисту об’єкта культурної спадщини Київська міська прокуратура звернулась до адміністративного суду з позовом про зобов’язання власника укласти охоронний договір на пам’ятку культури.

Як повідомляв Укрінформ, за даними міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, в Україні вже 500 об'єктів культурної спадщини зазнали пошкоджень або були повністю зруйновані внаслідок війни.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-