Влада Києва підтримала петицію про оплату проїзду банківською карткою у всіх видах громадського транспорту

Влада Києва підтримала петицію про оплату проїзду банківською карткою у всіх видах громадського транспорту

Укрінформ
Влада Києва підтримала петицію про запровадження оплати проїзду банківською карткою в усіх видах громадського транспорту.

Як передає Укрінформ, автором петиції №10964 є Олександра Шейко.

Авторка петиції заявила, що у тролейбусах, автобусах немає можливості придбати фізичний квиток, як і купити картку для проїзду на всіх зупинках або у салоні. Квиток в додатку "Київ Цифровий" теж є ненадійним засобом оплати, оскільки вимагає зарядженого смартфона та підключення до інтернету. А гостям столиці купувати транспортну карту для декількох поїздок недоцільно.

“Оскільки метод оплати банківською картою в метро добре себе зарекомендував та виявився часто використовуваним киянами, а особливо гостями столиці, прохання додати такий метод оплати в увесь громадський транспорт”, - пропонує ініціаторка петиції.

За її словами, це додаткові видатки для бюджету, але вони є необхідними для комфорту всіх користувачів громадського транспорту.

Міська влада Києва розглянула петицію та надала відповідь.

“У рамках реалізації фунціоналу, що дозволить використовувати банківську картку в АСОП (автоматизованої системи оплати проїзду - ред.), повідомляємо про підтримку електронної петиції № 10964 “Додати можливість оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту” та подальшу реалізацію порушеного в електронній петиції питання відповідно до розділу VI Положення”, - ідеться у відповіді.

Читайте також: У Києві запровадили спецперепустки нового формату

Як повідомляв Укрінформ, у столиці громадський транспорт продовжить зупинятися під час повітряної тривоги, а зупинки обладнають інформацією про найближчі укриття.

Фото: petition.kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-