Київський пологовий будинок отримав 5 тисяч пакунків малюка

Київський пологовий будинок отримав 5 тисяч пакунків малюка

Фото
Укрінформ
Київському міському пологовому будинку №5 передали 5 тис. пакунків малюка за сприяння дружини Президента Олени Зеленської.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Породіллі отримали 25 переносок та 350 пакунків малюка, що містять одяг, пелюшки, серветки, креми зволожувальні та засоби від висипу, ковдри та приємний дріб’язок для новонароджених – все в розрахунку на кілька місяців", - йдеться в повідомленні.

Відомство зазначає, що до ініціативи долучився американський благодійний фонд Іnstant Aid та його донори, зокрема Baby2Baby, Project C.U.R.E., Ergobaby, The Happiest Baby, Carry The Future, Good 360.

Водночас МОЗ підкреслює, що пологовий будинок № 5 знаходиться поруч із будинком на Лобановського, 6а, у який 26 лютого влучила російська ракета. Інцидент спонукав керівництво медзакладу організувати безпечне місце для породіль та співробітників. За словами головної акушерки Світлана Рудченко, було продумано всі деталі - "як харчувати жінок у бомбосховищі, як забезпечити тепло, де взяти ліки для жінок після пологів чи операцій". За її словами, до 24 лютого тут зʼявлявся на світ кожен четвертий малюк у Києві. Наразі народжуються переважно хлопчики, підкреслює вона.

Повідомляється, що фонд Instant Aid вбачає свою місію у підтримці малозабезпечених сімей з малими дітьми в різних країнах світу, а під час лихоліть – у підтримці усіх родин, де є діти. Амбасадорами виступають голлівудські зірки.

Читайте також: У Львові відкрили Банк грудного молока

Як повідомлялося, з початку повномасштабного вторгнення Україна отримала медичну допомогу для різних закладів охорони здоров'я від 35 країн на понад 12 млрд грн.

За 165 днів повномасштабної війни в Києві народилися 6 367 малюків: 3 379 хлопчиків та 2 988 дівчаток.

Фото: Фейсбук МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-