У столиці адвоката і брокера викрили у привласненні та продажі квартири за $230 тисяч

У столиці адвоката і брокера викрили у привласненні та продажі квартири за $230 тисяч

Укрінформ
Правоохоронці викрили адвоката та брокера, які організували схему незаконного заволодіння квартирою у центрі Києва та продали її за 230 тисяч доларів.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє Телеграмі.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Києва викрито злочинну групу з числа адвоката, брокера та інших осіб, які організували схему заволодіння об’єктом нерухомості у Києві, а також грошовими коштами від його незаконного продажу.

За даними слідства, громадянка України, чинний адвокат, у 2020 році придбала за ціною значно нижче від ринкової квартиру на Кловському узвозі, яка була відчужена за кілька днів до укладення договору купівлі-продажу на підставі підроблених свідоцтва про право власності та довіреності, нібито посвідченої у Лісабоні.

За заявою власника житла, від імені якого підроблено довіреність, було розпочато кримінальне провадження, в межах якого ухвалою суду на квартиру накладено арешт.

Зловмисники розробили злочинний план, спрямований на привласнення коштів від продажу квартири, видавши її як групу нежитлових приміщень.

На початку травня 2021 року адвокат залучила брокера з нерухомості та громадянку України, яка за грошову винагороду організувала підроблення свідоцтва про право власності на групу приміщень за адвокатом і подальшу реєстрацію документа у Державному реєстрі нерухомого майна.

Після реєстрації права власності неіснуючий об’єкт нерухомості був відчужений добросовісному покупцю за 230 тисяч доларів.

Адвокату та брокеру повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 3 та 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України та вручили клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке у найкоротший час буде скеровано до суду.

17 серпня в межах кримінального провадження правоохоронці провели 16 обшуків на території Києва, Київської та Сумської областей, у тому числі 7 - за місцями реєстрації, проживання та в офісних приміщеннях адвокатів.

Вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників правопорушення.

Читайте також: У Києві поліцейського підозрюють у вимаганні грошей і привласненні автомобіля

Як повідомляв Укрінформ, у липні у Києві правоохоронці викрили п’ятьох зловмисників, які привласнили нерухомість померлих людей на 5,8 млн грн.

Фото: Телеграм Київської міської прокуратури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-