У Києві з початку повномасштабної війни затримали 313 потенційних учасників ДРГ

У Києві з початку повномасштабної війни затримали 313 потенційних учасників ДРГ

Укрінформ
У столиці з початку повномасштабної війни було затримано 313 потенційних учасників 23 диверсійно-розвідувальних груп.

Про це поінформував начальник поліції Києва Іван Вигівський в інтерв’ю Інтерфакс-Україна, передає Укрінформ.

«За час війни у Києві затримано 313 потенційних учасників 23-х ДРГ. Звісно, не всі факти знайшли своє підтвердження, але ці 313 осіб, які пройшли через обліки, передані СБУ. Спецслужба далі вже займалася їх документуванням. Сьогодні у нас 10 оперативних груп працюють саме на виявлення ДРГ», - уточнив він.

Говорячи про диверсійно-розвідувальні групи, Вигівський поінформував, що це - фактично підслідність СБУ.

За його словами, у перші дні повномасштабної війни у Головному управлінні Нацполіції Києва і на території кожного району столиці були створені групи з числа оперативників їхнього главку, райуправлінь, і столичні правоохоронці постійно займалися роботою з виявлення осіб, які можуть надавати інформацію ворогу.

«У кожному районі був розподіл на сектори, ми налагодили спілкування з представниками ОСББ, з тими місцевими мешканцями, хто залишився в Києві. Люди дуже нам допомогли виявляти підозрілих осіб. І сьогодні ця вся робота продовжується, хоча місто вже живе майже в такому ритмі, як до війни», - заявив чиновник.

Читайте також: У лісі на Київщині затримали сімох чоловіків, ймовірно учасників ДРГ

Відповідаючи на питання щодо співпраці поліції з СБУ, він зазначив, що в очолюваному ним відомстві взаємодія з СБУ була і раніше.

«Ми дуже часто спілкуємося і разом відпрацьовуємо певні матеріали. Оперативники СБУ в більшості випадків «реалізовують» злочини, які відносяться до підслідності органів Національної поліції. Тому, якщо порівнювати взаємодією до війни та зараз – гірше точно не стало, співпраця триває», - сказав правоохоронець.

Посадовець заявив, що принаймні з того, що він бачить по Києву, після вторгнення рф на територію України усі силові структури об'єдналися, при цьому між правоохоронцями відбувається постійний обмін інформацією.

Як повідомлялося, 26 липня у Києві нацгвардійці затримали росіянина, можливо причетного до ДРГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-