Столичні ревізори забезпечили відшкодування втрат майже на 20 мільйонів

Столичні ревізори забезпечили відшкодування втрат майже на 20 мільйонів

Укрінформ
За сім місяців цього року столичні ревізори забезпечили відшкодування втрат на 19,3 млн грн і запобігли незаконним витратам на 100,6 млн грн.

Про це Укрінформу повідомили в Північному офісі Держаудитслужби, працівники якого проводять контрольні заходи на підприємствах Києва та Київської області.

Згідно з офіційними даними, за результатами роботи ревізорів розпочато 7 досудових розслідувань. Керівниками підприємств, установ, організацій та органів влади прийнято 12 управлінських рішень, які пов`язані з цими перевірками. Матеріали 21 контрольного заходу передано до правоохоронних органів для відповідного реагування.

«В одному випадку до установи, в якій виявлено бюджетне правопорушення, ми застосували фінансову санкцію – у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами. Крім того, на трьох об’єктах попередили про неналежне виконання бюджетного законодавства на значну суму – майже 6 млн гривень. Також пред’явили позов до суду на суму 163,4 млн грн», – повідомив начальник Північного офісу Держаудитслужби Олександр Карабанов.

Читайте також: Нацбанк встановив додаткові вимоги до колекторів

Як поінформували в Північному офісі Держаудитслужби, в результаті перевірок вдалось досягнути економічного ефекту на загальну суму 77,4 млн грн. Зважаючи на недотримання законодавства, одного посадовця притягнули до дисциплінарної відповідальності, ще 23 – до адміністративної. Порушення виявили у сферах фінансової звітності, закупівлі товарів, робіт і послуг без застосування визначених законодавством процедур закупівель. Винним особам доведеться сплатити чималі штрафи – від 10 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-25 500 грн), зазначили у відомстві.

Також у Північному офісу Держаудитслужби провели роботу з інспектування і за результатами 13 ревізій у першому півріччі 2022 року встановили порушення, що призвели до втрат державних і комунальних ресурсів на суму 25,99 млн грн та неефективних управлінських рішень, які призвели чи можуть призвести до втрат коштів на суму понад 4 млн грн.

«Упродовж І півріччя 2022 року проведено 6 аудитів, в ході яких виявили факти неефективних управлінських дій (рішень), ризикових операцій, що призвели (можуть призвести) до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 1,37 млрд гривень. Відшкодовано та упереджено втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму майже 37,53 млн. гривень», – підсумував Карабанов.

Читайте також: У Мінфіні анонсували появу додаткового митного збору

Упродовж І півріччя 2022 року, з урахуванням судових процесів минулих років, на розгляді в судах знаходяться 19 справ на велику суму – 288,8 млн грн. «Як показує аналіз, сумні наслідки війни впливають на діяльність органів державного фінансового контролю. Проте, незважаючи на військову агресію рф проти України, київські ревізори продовжують проводити контрольні заходи і дбати про фінансову безпеку своєї держави», - підкреслюється в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-