Майже 70% киян обрали для своїх дітей очне навчання в школі

Майже 70% киян обрали для своїх дітей очне навчання в школі

Опитування
Укрінформ
Майже 70% киян, відповідно до попередніх даних опитування, яке триває у закладах освіти, обрали для своїх дітей очну форму навчання у школі з 1 вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на директорку Департаменту освіти і науки Олену Фіданян.

Згідно з попередніми підрахунками, станом на 1 вересня за кордоном перебуватимуть майже 20% столичних школярів.

"Майже 70% дітей, відповідно до опитування батьків, готові до очного навчання. Решта – тобто ті, хто не наважується відправляти дітей до школи, мають можливість або навчатися онлайн, або за індивідуальною формою. Для цього достатньо написати відповідну заяву в школі", – зазначила Фіданян.

Читайте також: Близько 30% шкіл готові до навчання в режимі офлайн — Шкарлет

Посадовиця підкреслила, що цьогоріч головна увага буде приділятися безпечному перебуванню дітей та працівників у закладах освіти.

За її даними, на сьогодні експертною комісією, до якої увійшли представники Державної служби з надзвичайних ситуацій та медичні працівники, перевірені всі школи.

"Наразі можна впевнено казати, що майже 70% закладів освіти мають укриття (не бомбосховища!), які оновлюються та ремонтуються відповідно до вимог, де діти будуть у безпеці. Але навіть у цих школах одночасно зможуть перебувати лише стільки людей, скільки вміщує укриття", – зауважила вона.

Читайте також: На денний сон - у підвал: садочкам рекомендували перенести спальні місця в укриття

За словами Фіданян, школи, у яких укриття не може вмістити всіх учнів з учителями, перейдуть на двозмінне навчання. Ті заклади освіти, де немає ані свого укриття, яке відповідало б усім вимогам, ані безпечного місця поруч зі школою, куди можна оперативно перевести дітей у разі повітряної тривоги, розпочати навчання в очній формі не зможуть.

Як повідомлялося, 1 вересня до столичних шкіл підуть також діти внутрішньо переміщених осіб. Станом на цей час до закладів освіти зараховані вже понад дві тисячі дітей-переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-