У Києві виконали 80% гідравлічних випробувань тепломереж

У Києві виконали 80% гідравлічних випробувань тепломереж

Укрінформ
Підготовка столиці до зими відбувається за планом, виконано 80% гідравлічних випробувань мереж та обладнання.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, передає Укрінформ.

«Станом на сьогодні комунальне підприємство «Київтеплеонерго» виконало майже 80% гідравлічних випробувань теплових мереж та об’єктів теплогенерації. На столичних теплових мережах уже виявили та усунули майже 1,5 тисячі пошкоджень. Це дозволить не допустити такої кількості аварій взимку» - йдеться у повідомленні.

Заступник голови КМДА зауважив, що міська влада усвідомлює, наскільки складним буде майбутній опалювальний сезон, підготовка до якого йде в умовах війни – з дотриманням комендантської години, проблемами нестачі матеріалів тощо.

Читайте також: Чернишов сказав, коли почнеться цьогорічний опалювальний сезон

«Попри вуличну спеку питання опалювального сезону актуальне як ніколи. Українська столиця готується до нього у плановому порядку, але з підвищеною відповідальністю. Задіяні всі працівники комунальних служб. Енергетики спільно з житловими організаціями готують електромережі та обладнання до зимового періоду, зокрема до роботи в умовах підвищеного навантаження. Все обладнання – від будинкового щита до підстанції – повинне працювати надійно і витримати підвищене навантаження. Адже розуміємо, що сьогодні на державному рівні вирішується питання необхідного забезпечення енергоносіями, зокрема природним газом», – сказав Пантелеєв.

Він також наголосив, що на законодавчому рівні закладено фундамент компенсації українським теплопостачальникам в умовах підвищення ціни на газ, який використовується для виробництва тепла та гарячої води населенню.

Водночас у рамках організації гуманітарної допомоги організовано постачання для столиці бензинових та електрогенераторів. Крім цього триває узгодження їхньої специфікації та місць встановлення для забезпечення резервними джерелами енергопостачання.

Читайте також: У Києві виявили вже понад сотню пошкоджень тепломереж

Петро Пантелеєв запевнив, що підготовка до зими у столиці триває в плановому порядку, і міські служби впораються із завданням стабільного проходження опалювального періоду.

Як повідомлялося, у столиці на Оболоні за два тижні завершать облаштування пішохідної зони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-